XS
SM
MD
LG
XL
 • SPQR: История на Древен Рим
  -50 %

SPQR: История на Древен Рим

 • Цена(при On-Line покупка): 29.90 лв 14.95 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Мери Биърд
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Британска
  Оригинално заглавие:SPQR: A History of Ancient Rome
  Преводач:Мария Кондакова
  Страници: 480

    SPQR e поглед към историята на Рим, представена от един от най-известните съвременни познавачи на античността. Описва възхода на Рим от малко и незначително селище в Централна Италия до столица на една от най-мощните империи. Тя също разказва как римляните са възприемали себе си и постиженията си и защо те са важни за нас и до днес. 

    Като покрива период от повече от 1000 години и хвърля светлина върху основите на римската цивилизация, книгата изследва демокрацията, миграцията, религиозните противоречия и социалната гъвкавост, представяйки ги в контекста на империята. Разкрива митовете и историите на древен Рим, разглежда темите за гражданството, сигурността и правата на човека – въпроси, актуални и в наши дни. Въпреки, че се усеща огромната ерудиция на авторката, книгата не е тежко академично четиво, а приятно пътешествие в света да древните римляни.

    SPQR (Senatus PopulusQue Romanus), или Сенатът и римският народ, е мотото на град Рим и квинтесенция на Римската държава. С книгата си Мери Биърд ще ни помогне да се докоснем до една цивилизация, която не само e оказала огромно влияние върху западната култура и политика, но е оформила възгледите ни за света и нашето място в него.

    Мери Биърд (родена 1955 г.) е най-известният специалист по класически цивилизации във Великобритания. Преподавател е по антична литература в Кеймбридж и Кралската академия по изкуствата и редактор по класическа литература в Таймс, а също и сценарист и водещ в няколко филма на Би Би Си за Античността. Носител е на редица научни звания и отличия. Невероятната ерудиция на авторката е очевидна, но SPQR не е тежко академично четиво, а приятно и много информативно пътешествие в света на древните римляни.

Допълнителна информация
Автор
 • Мери Биърд
 • Поредица
 • Автор Мери Биърд
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Британска
  Оригинално заглавие SPQR: A History of Ancient Rome
  Преводач Мария Кондакова
  Страници 480
  Размери 0.390kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история /  Изток запад sale / 
  Код: 200.2620
  ISBN/Barcode: 9786190105008
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка