XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!

Спътник на радикалния мислител

 • Цена: 14.90 лв
  3.69 (15 ratings by Goodreads)
 • Автор:Алек Попов
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Българска
  Страници: 272

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 18.01.2021
   до краен адрес: 18.01.2021 - 20.01.2021

    Съвременното есе е като дадено от Бога за творческа свобода... В „Спътник на радикалния мислител“  Попов е събрал есеистични бисери, първоначално писани като рубрики за вестници и(ли) списания в периода от края на деветдесетте до, кажи-речи, вчера.

    Разхождайки се по глобуса като един истински „радикален мислител“, Попов регистрира капаните и парадоксите на „сайбер парадигмата“, поп култовете, съвременните политически митове или пък описва знакови места във фрагментарни пътеписни очерци подобно на онзи за „следсептемврийския Ню Йорк“.
    Теофил Панчич, сп. „Време“, Белград

    Есеистът Алек Попов е поставен именно в онази сартъровска позиция, според която „писателят е в ситуацията на своята епоха: всяка негова дума отеква“… Есетата в „Спътник на радикалния мислител“ въплъщават това отекване на словото на интелектуалеца, позицията му на събеседник на битието, което реално ни се случва, на проблемите и промените, които ни правят да бъдем такива, каквито сме.
    Кристина Йорданова, в. „Култура“, София

    Краят на идеологиите, постоянното развиване и разбиване на най-различни стереотипи, товарът на наследството и неизвестните перспективи, диктатурата на пазара, неволите по присъединяването към ЕС и особено главоблъсканицата как и какво да се пише в този контекст – това са само част от въпросите, които Попов духовито поставя, без да дава готови и лесни решения. Имаме една наистина интересна, четивна и интелигентна книга – всеки, който разсъждава за собствения си преход, ще открие в нея по някое изречение, което ще му прозвучи така, сякаш го е написал сам.
    Михайло Пантич, сп. НИН, Белград


    Алек Попов е роден в София през 1966 г. Завършил националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил Философ” и българска филология в софийския университет “Св. Климен Охридски”.Автор е на романа  Мисия Лондон,  2001, и на сборниците с разкази: Ниво за напреднали, 2002; Пътят към Сиракуза, 1998;  Зелевият цикъл, 1997;  Игра на магии, 1995;  Мръсни сънища, 1994;  Другата смърт, 1992.  Алек Попов е автор на радиопиеси, излъчвани по националното радио и на сценарии за игрални и документални филми. През 2001 БНТ снима филма Чуждите стъпки по едноименния разказ от сборника му Мръсни Сънища.
    
    Алек Попов е носител на редица литературни награди, сред които: българската награда за фантастика Гравитон, 1995,  наградата на БНР за криминален разказ "Павел Вежинов", 1994, за къс разказ Рашко Сугарев,  1999, Хеликон, за най-добра белетристична книга на годината, 2002 . През 2004 получава годишната награда на списание Clouds, където романът Мисия Лондон се публикува на английски. През 2005 спечелва Националната награда за драматургия “Иван Радоев”.Разказите и есетата на Алек Попов са преведени на унгарски, сръбски, чешки, полски, словенски, датски, английски, немски, френски, турски, албански.
    
    Романът му Мисия Лондон е публикуван на сръбски от издателство Геопоетика, 2004 и на унгарски от издателство Kijarat Kiado2005. Участва в антологиите: BulgarischeErzahlungendes 20 Jahrhunderts , Insel Verlaf, Germany, 1996; LesBelles Étrangeres, L’esprit de Penincules, France, 2001; VoicesfromtheFaultline (aBalkanAnthology) ZayuPress USA, 2002.
Допълнителна информация
Автор
 • Алек Попов
 • Поредица
 • Автор Алек Попов
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 272
  Размери 0.290kg (14cm x 20cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска проза /  Публицистика / 
  Код: 033.2464
  ISBN/Barcode: 9789542827702
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Сестри Палавееви в бурята на историята
  Новият роман на Алек Попов "Сестри Палавееви" ни пренася в бурята на 40-те години на миналия век и р..
   3.68

  Цена: 14.00 лв 12.60 лв

  Сестри Палавееви по пътя към новия свят
  Няма пощада в лудешкото продължение на „Сестри Палавееви в бурята на историята”: предпазните колани ..
   4.04

  Цена: 17.90 лв

  Митология на прехода (трето допълнено издание)
  Никога не съм си поставял задачата да бъда хроникьор на епохата. Това са всъщност моите рефлексии на..
   3.60

  Цена: 14.90 лв

  Може да ви интересува
  Противоотрова - Георги Даракчиев
  Сборникът с фантастични разкази „Противоотрова“ предлага антидот не само срещу скуката. Изкушените о..
   4.89

  Цена: 15.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка