XS
SM
MD
LG
XL
 • София - столица на световния тенис

София - столица на световния тенис

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Любомир Иванов Тодоров
  Година на издаване:2016
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 138
Най-голямото спортно събитие в България, което събираше световния елит в продължение на три последователни години, беше Турнирът на шампионките (2012-2014). То превръщаше София в планетарна столица на тениса за по една седмица в края на сезона.
Така страната ни зае достойното си място на картата на тенис нациите. Логичното продължение дойде с честта България да приеме и турнир от календара на ATP Tour. Първото издание на Garanti Koza Sofia Open е от 1 до 7 февруари 2016 г. в "Арена Армеец - София". С него се открива сезонът в Европа, което е признание за добрата организация от страна на БФТ и всички от мениджърския екип и мозъчния тръст, организирали и Турнира на шампионките.
Родната публика имаше уникалния шанс да види в действия световни звезди като Ана Иванович, Каролине Вожняцки, Симона Халеп, Флавия Пенета, Гарбине Мугуруса, Андреа Петкович, Даниела Хантухова, Доминика Цибулкова, Надя Петрова, Мария Кириленко, Саманта Стосър, Роберта Винчи, Ализе Корне и още много други. Българските фенове имаха привилегията да подкрепят общо в 10 двубоя на Турнира на шампионките нашата прима Цветана Пиронкова.
Извън корта също беше много интересно. Интервютата на топ-тенисистките и различните събития, съпътстващи турнирите, също заслужаваха внимание.
Имах честта и огромната отговорност да бъда медиен директор на трите софийски издания на ТОС, както да заема същата длъжност на Garanti Koza Sofia Open. Като човек "от кухнята" реших да събера всичко най-интересно от турнирите в тази книга. Защото с времето спомените избледняват. Колцина си спомнят например какво каза Григор Димитров на състезание на АТР през 2012 година или коментара на Магдалена Малеева.
Убеден съм, че не бива да се забравя какви тениспразници е имало и има в България! Затова се опитах да припомня важните събития и думи на участници.
Любомир Тодоров
Допълнителна информация
Автор
 • Любомир Иванов Тодоров
 • Поредица
 • Автор Любомир Иванов Тодоров
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 138
  Размери 0.160kg (18cm x 13cm)
  Категория Книги /  Спорт / 
  Код: 664.048
  ISBN/Barcode: 9789543761142
  Производител: ЖАНУА 98
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка