XS
SM
MD
LG
XL

Смъртоносна отдаденост

 • Цена: 15.00 лв
  4.14 (87 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Кейго Хигашино
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Японска
  Оригинално заглавие:Yogisha X no Kenshin
  Страници: 256

    Когато е извикан да разследва поредното убийство в Токио, полицейският детектив Кусанаги едва ли е предполагал, че ще се сблъска с най-трудния случай в кариерата си – има труп, има и заподозрян (бившата съпруга на убития), но жената разполага с желязно алиби, а и всичко е толкова объркано – липсва мотив, липсва и оръжието на престъплението... Постепенно Кусанаги осъзнава, че само гений би могъл да разреши такъв заплетен случай и се обръща за помощ към д-р Юкава – брилянтен физик от Токийския университет, по-известен с прозвището „детектив Галилео“. Професорът, който обича да разплита мистерии, е помагал многократно на полицията в залавянето на хитри престъпници. Но този път... този път Галилео ще трябва да се изправи срещу ум, който не отстъпва на неговия или дори го превъзхожда.

    Романът „Смъртоносна отдаденост“ е една от най-успешните книги на Кейго Хигашино – има три екранизации, номиниран е за наградите „Едгар“ и „Бари“, избран е за Роман на годината от Американската асоциация на библиотекарите, поставен е на 13-о място в класацията „100-те най-добри японски криминалета на всички времена“ и е награден с престижната награда „Наоки“ – японският еквивалент на „Букър“.

    Великолепен
    Лос Анджелес Таймс

    Изящен
    Уолстрийт Джърнал

    Хитроумен
    Ню Йорк Таймс


Кейго Хигашино (р. 1958 г.) е най-популярният съвременен японски автор на криминални романи. След като печели най-престижната японска награда за криминална литература – „Едогава Рампо“ – още с първия си роман, 27-годишният по онова време Кейго зарязва работата си като инженер, за да се отдаде изцяло на писането. Издава десетки романи и сборници с разкази (над 70 на брой), които оглавяват редовно класациите за бестселъри не само в родната му Япония, но и в Китай и Корея, където книгите му се радват на почти култов статус (през 2016 и 2017 г. най-продаваното заглавие и в двете държави е именно негов роман). Днес Кейго е толкова известен, че може спокойно да си съперничи с автори като Джеймс Патерсън и Дийн Кунц. Произведенията му са преведени на десетки езици, общият им тираж възлиза на стотици милиони, а по тях са заснети 7 телевизионни сериала и над 40 игрални филма. 

Допълнителна информация
Автор
 • Кейго Хигашино
 • Поредица
 • Автор Кейго Хигашино
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Японска
  Оригинално заглавие Yogisha X no Kenshin
  Страници 256
  Размери 0.290kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Криминални романи, Трилъри /  Изток запад sale / 
  Код: 200.2469
  ISBN/Barcode: 9786190103165
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка