XS
SM
MD
LG
XL
 • Случаят

Случаят "Георги Марков"

 • Цена: 10.00 лв
  1.00 (3 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Бончо Асенов
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 280
Случаят „Георги Марков” от Бончо Асенов е опит да се намери истината за живота и смъртта на българския писател.

В първата част на книгата е представен неговият живот в България до 1969 г. и след това в Англия до смъртта му, направен е анализ на неговите произведения. Отразен е случаят „Марков“ след смъртта му, така както е представян досега в средствата за масова комуникация в чужбина и в България, както е разказван от негови близки и приятели, както е даден в книги, статии, интервюта, документални филми, както е отразен в досъдебното производство на Софийска градска прокуратура.

Във втората част авторът представя своето виждане по случая „Марков“, след като се е запознал с всичката налична информация, която е открил. Освен това е провел разговори и консултации със служители на външнополитическото разузнаване, някои от които съпричастни със случая „Георги Марков“. Със следователи по делото, с хора, които са познавали Марков. В неговите разсъждения е отразен и опитът му като оперативен работник в Държавна сигурност и автор на повече от десет книги в областта на разузнаването и контраразузнаването.


Авторът Бончо Асенов – разузнавач от Шесто управление в периода 1970 до 1981 г. – събира редица факти от живота на Георги Марков в България и в чужбина, прави анализ на много документи, оценявайки ролята му в политическия и културния живот по това време. „Целта на тази книга – казва авторът, – е още веднъж да се разкаже на българския читател случаят „Георги Марков“ с надеждата, че ще стигнем до истината относно неговия живот и кончина”.
Допълнителна информация
Автор
 • Бончо Асенов
 • Поредица
 • Автор Бончо Асенов
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 280
  Размери 0.320kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 014.1089
  ISBN/Barcode: 9789543985579
  Производител: ТРУД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка