XS
SM
MD
LG
XL
 • Следващите учения на Лаодзъ: даоистки езотерични текстове

Следващите учения на Лаодзъ: даоистки езотерични текстове

 • Наличност: Изчерпано
 • Година на издаване:2006
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 324
Включените в този сборник древни даоистки текстове са като "хвърлен камък в застояла вода" за съзнанието на съвременния човек и истинско съкровище за познавачите на източните езотерични традиции.

Конфуций бил запленен от срещата си с Лаодзъ и споделил със своите ученици впечатленията си от своя велик съвременник: "Аз зная, че птиците летят, зверовете бягат, рибите плуват. Бягащото може да се хване с примка, плаващото - с мрежа, летящото може да се убие със стрела. Що се касае до дракона, не знам как може да се улови. Той се възнася към небето с вятъра и облаците. Днес се срещнах с Лаодзъ и той ми напомни на дракон!"

В сборника ви представяме непознатия доскоро трактат от бащата на даоизма Лаодзъ "Хуа ху дзин", непубликуваните досега "Вътрешни глави" от Джуандзъ, както и следните даоистки произведения: "Сборник от съчинения за средата и хармонията" от Ли Даочун, представител на направлението "Пътят на цялостната Истина" (Цюан Джен Дао, династия Юан, ХIII-ХIV век); "За съхраняването на духа и тренировката на енергията" от Сун Съмяо (VII век); "Надпис от сто йероглифи" от Патриарх Люй Дунбин (династия Тан, VII-Х век); "Сборник от автентични записи на безсмъртните от планината Сишан" от Ши Дзюну (династия Тан, VII-Х век); откъси от даоистката енциклопедия "Седем книги от облачната библиотека (Юн дзи ци цян, XII век) от Джан Дзюнфан и "Тай Шан - Трактат за постъпките и възмездието" (ХІІ век).
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 324
  Размери 0.290kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Източна мъдрост / 
  Код: 0286.00118
  ISBN/Barcode: 9789543190492
  Производител: ШАМБАЛА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка