XS
SM
MD
LG
XL
 • Силата на мита

Силата на мита

 • Цена(при On-Line покупка): 25.00 лв
4.29 (54 ratings by Goodreads)

    „Силата на мита” е огледалото на истинската същност на човека от древността до наши дни, втъкана както в митовете и фолклора, така и в съвременната попкултура.

    И раят, и адът са в нас, и всички богове също са в нас. Ние носим в себе си всички богове, всички небеса, всички светове. Те представляват уголемени съновидения, а съновиденията са проявления в образ на енергиите в нашето тяло, които са в конфликт. Това представлява митът.

    Митът е проявление на енергите на различните органи в нашето тяло, които са в конфликт помежду си, под формата на символичен или метафоричен образ.

    В теб е стаено нещо, което знае кога си в центъра, кога си на прав път и кога на погрешен. Щом свърнеш от правия път, за да печелиш пари например, животът ти губи смисъл. А ако останеш в центъра, на правия път, макар и да мизерстваш, пак ще бъдеш щастлив.

    Днес единствената митология, която трябва да е в сила, е митологията на планетата – а ние нямаме такава митология. Най-близкото нещо, за което може да се каже, че е митология на планетата, е будизмът, който гледа на всички същества като на Буда същества. Единственият проблем е, че това трябва да бъде признато от всички. Нищо повече. Задачата е само да се знае то и да се действа така, сякаш всички същества са свързани в едно братство.

Допълнителна информация
Автор
 • Джоузеф Камбъл
 • Поредица
 • Автор Джоузеф Камбъл
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Power of Myth
  Преводач Иглика Василева
  Страници 368
  Размери 0.290kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Езотерика и духовни учения /  Философия /  Психология и философия /  Митология /  Религия / 
  Код: 033.2591
  ISBN/Barcode: 9789542829959
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка