XS
SM
MD
LG
XL
 • Щастието на нощното шкафче

Щастието на нощното шкафче

 • Цена: 14.00 лв
  3.56 (15 ratings by Goodreads)
 • Автор:Алберто Симеоне
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 192

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 29.10.2020
   до краен адрес: 29.10.2020 - 31.10.2020

    Кой не иска да бъде щастлив? И кой не желае същото за хората, които обича? Кой от нас поне веднъж в живота си не е преживял макар и един-едничък миг щастие, може би прекарвайки остатъка от живота си в опит да съхрани спомена и носталгията по него?

    Защото щастието се появява, съблазнява ни, стъписва ни и после си отива.

    По тази причина се опитваме да го уловим, като правим снимки и селфита и заснемаме филмчета по всеки празничен повод, за да споделим всичко в социалните мрежи с приятели, роднини и близки. Това, разбира се, е преходно щастие, върху което нямаме особена възможност за контрол. Понякога идва толкова рядко, че ни се струва само химера, по-дълъг или по-кратък интервал между два момента на не-щастие.

    В следващите страници обаче ще говорим за едно възможно и трайно щастие. Една предпоставка за повече свобода и емоционална стабилност, за вътрешен мир и за пълно взаимопроникване с Вселената, на която принадлежим. Ще го направим заедно, като изследваме онези невидими и често подмолни начини, по които ние самите, и никой друг, усложняваме живота си и се отдалечаваме от естественото състояние на удовлетворение и радост от всичко, което изпълва живота ни и го прави уникален.

    Алберто Симоне е сценарист и режисьор за италианската телевизия РАИ (Лунен удар, Комисарят Манаро), който от дълги години съчетава творческата си дейност с работата като психолог, лайф коуч и терапевт. След продължителен престой в САЩ разширява познанията си в областта на т. нар. майндфулнес, на позитивната и енергийната психология като специализира и в нови терапевтични методи като ЕFT – имоушънъл тапинг, техника за отстраняване на емоционални блокажи, и EMDR – терапия за десенсибилизация и преодоляване на посттравматичния стрес. Години наред води курсове с формираща насоченост и мотивационни семинари на тема щастие; създател е на блога Наполовина пълната чаша.

    Щастието на нощното шкафче е първата му книга.

Допълнителна информация
Автор
 • Алберто Симеоне
 • Поредица
 • Автор Алберто Симеоне
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 192
  Размери 0.350kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Приложна психология / 
  Код: 007.774
  ISBN/Barcode: 9789544748579
  Производител: КИБЕА
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Наръчник за двойки
  Наръчник? За какво ни е наръчник? Обичаме се, събираме се и готово...Не съвсем! Както се казва, само..
   4.18

  Цена: 14.95 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка