XS
SM
MD
LG
XL

Серотонин

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
3.64 (246 ratings by Goodreads)

    Мишел Уелбек не бе публикувал книга от полемичната „Подчинение, излязла преди 4 години, в деня, когато бе извършен атентатът срещу френския сатиричен седмичник „Шарли ебдо“.

    Седмият роман на 62-годишния Уелбек потапя читателите в селскостопанска Франция. Написан месеци преди появата на „жълтите жилетки, романът сякаш я предусеща, за разлика от политиците. Обвиняван често в цинизъм, писателят изпитва съчувствие, когато описва отчаянието на земеделците. Книгата представя също историята на егоистичен мъж, чийто провал в любовния живот го е довел до депресия. 

    Романът „Серотонин излезе в навечерието на осмия пореден протест на жълтите жилетки - движението, което разтърси Франция и предизвика президента Макрон. Част от сюжета са протести в провинцията с блокади на пътища и кръстовища, заради което не закъсняха коментарите, че Уелбек е предусетил появата и характера на масовото недоволство. 

    Серотонинът е известен като „хормонът на щастието. Но когато нивата му са ниски може да е причина за агресия, депресия, различни нервни разстройства. 62-годишният Уелбек е автор още на „По-широко поле на борбата и „Елементарни частици“.

Допълнителна информация
Автор
 • Мишел Уелбек
 • Поредица
 • Автор Мишел Уелбек
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Френска
  Оригинално заглавие Sérotonine
  Преводач Александра Велева
  Страници 328
  Размери 0.320kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 071.236
  ISBN/Barcode: 9786197279252
  Производител: ФАКЕЛ ЕКСПРЕС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка