XS
SM
MD
LG
XL
 • Сборник по математика за 5. клас

Сборник по математика за 5. клас

 • Автор:Галя Кожухарова, Лилия Дилкина, Н. Иванова, Иванка Джонджорова, Петя Тодорова
  Година на издаване:2017
  Език: български
  Корица: мека
  Страници: 224

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 08.10.2022
   до краен адрес: 08.10.2022 - 10.10.2022

Сборникът е предназначен за допълнителна подготовка по математика в 5. клас. Съдържа задачи към всички теми от актуалната учебна програма на  МОН и може да се използва заедно с всеки от одобрените учебници за този клас.
Задачите в отделните теми са систематизирани в две групи в съответствие с двете основни нива на подготовка – задължителна и избираема.

В първата група са предложени задачи, решаването на които съдейства за постигането на очакваните резултати от задължителното обучение по математика – затвърдяване на знания за изучаваните понятия и твърдения, изграждане и развиване на умения за прилагането им в различни, несложни и свързани с практиката на хората ситуации. Задачите са подходящи за самостоятелна или колективна работа по време на съответния урок или за домашна работа.
Втората група е насочена към усъвършенстване на уменията и към развиване на творческия потенциал на учениците, които проявяват засилен интерес към математиката и се стремят към постигане на по-високи резултати. Системата задачи е предвидена за надграждане на задължителните знания и предлага упражнения, които са особено подходящи за организиране и провеждане на избираемите часовете, както и за подготовка за математически състезания, олимпиади и конкурси.

В края на всеки раздел или на група уроци са предложени по два теста за самопроверка. По степен на трудност и по равнище на математическата грамотност, необходима за решаването им, задачите в първия от тестовете съответстват на задачите от първата група, а тези във втория – на задачите от втората група на темите в сборника.

Допълнителна информация
Автор
 • Галя Кожухарова, Лилия Дилкина, Н. Иванова, Иванка Джонджорова, Петя Тодорова
 • Поредица
 • Автор Галя Кожухарова, Лилия Дилкина, Н. Иванова, Иванка Джонджорова, Петя Тодорова
  Година на издаване 2017
  Език български
  Корица мека
  Страници 224
  Размери 0.240kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  За ученика /  Учебници и помагала /  5. клас / 
  Код: 0030.00923
  ISBN/Barcode: 9786192151720
  Производител: АНУБИС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка