XS
SM
MD
LG
XL
 • Съвременна юнгианска анализа

Съвременна юнгианска анализа

 • Цена(при On-Line покупка): 5.00 лв
4.37 (34 ratings by Goodreads)
Като изключително четиво за всеки, който се интересува от съвременна психотерапия, Съвременна юнгианска анализа, написана от членове на Обществото за аналитична психология в Лондон, разглежда ключовите концепции на юнгианската анализа и терапия такава, каквато се практикува днес. Авторите предлагат различни гледни точки по теми, интересуващи психотерапевти с всякакви убеждения: ранното детство, пренасянето, оценка за анализа и патология, обучение на терапевта, пол, популярна култура, сънища и активно въображение, религиозни и духовни въпроси.

Лондонската школа по аналитична психология е основана от М. Фордам и Г. Адлер през 1946 г. С личното съгласие на самия Юнг, тя изпълнява и учебни функции, т. е. подготвя юнгиански аналитици. През годините школата се разделя на няколко клона, но основен остава Центърът за обучение по юнгианска анализа и тази книга съдържа опита и разработките на сътрудниците към тази институция.
Общият стил на работа включва няколко важни предпоставки: плурализъм, в духа на Юнг – отвореност и толерантност към други, дори противоречиви схващания; използване на някои полезни идеи и структури от други школи, например психоанализа, и единни усилия за разбиране, укрепване и развитие на юнгианската психология и терапия.

Индивидуацията е "митът", с който живееше Юнг, "духовната авантюра на нашето време". Тя не е състояние, а продължителен процес, при който се търси не съвършенство, а колкото е възможно по-пълна цялостност. С други думи, няма „индивидуирани“, а само „индивидуиращи“ се хора. Юнг пише, че се опитва да доведе пациентите до психично състояние, в което да започнат да експериментират със собствената си природа, т. е. да се намират в състояние на подвижност, промяна и растеж, състояние, в което вече нищо не е завинаги фиксирано и безнадеждно вкаменено.
Допълнителна информация
Автор
 • Под редакцията на Ян Алистър
 • Поредица
 • Автор Под редакцията на Ян Алистър
  Година на издаване 2004
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 404
  Размери 0.000kg (19cm x 12cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Психоанализа, Психотерапия, Психиатрия / 
  Код: 160.019
  ISBN/Barcode: 9549933342
  Производител: ЛЕГЕ АРТИС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка