XS
SM
MD
LG
XL
 • Сътворението на Вселената или Големият адронен колайдер

Сътворението на Вселената или Големият адронен колайдер

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Амир Аксел
  Година на издаване:2011
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 270
Уникалният ускорител, монтиран недалеч от Женева в подземен тунел с дължина 27 км и диаметър 3 м, е най-мащабният експеримент в историята на човечеството. Целта на проекта е да се пресъздадат условията на Големия взрив, когато се раждат материята, животът и Вселената.

Казват, че това е най-дръзкото човешко предизвикателство към Бога. Че няма друго място в света, където толкова Нобелови лауреати и водещи космолози са обединили усилията си, за да разкодират божествените мистерии на битието. Амир Аксел, самият той физик и автор на 14 научнопопулярни книги, разказва за срещите си с тях, за проблемите, свързани с т.нар. "частица на Бога", за тъмната материя, която съставлява над 90% от Космоса, за измеренията и световете, които са невидими за нас. Разказва и защо противниците на проекта твърдят, че в колайдера могат да възникнат черни дупки, които да погълнат Земята.

Мегакомплексът на Европейския център за ядрени изследвания /ЦЕРН/ е истинско чудо на авангардната наука. Ако през 2013 г. той достигне максималната си мощност, човечеството може би ще отговори на въпросите, които го вълнуват от хилядолетия.
Допълнителна информация
Автор
 • Амир Аксел
 • Поредица
 • Автор Амир Аксел
  Година на издаване 2011
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 270
  Размери 0.230kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Науки /  Физика / 
  Код: 350.107
  ISBN/Barcode: 9789549913088
  Производител: НСМ МЕДИА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка