XS
SM
MD
LG
XL
 • Сънища за богове и чудовища

Сънища за богове и чудовища

 • Цена: 16.90 лв
  4.11 (189 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Лейни Тейлър
  Година на издаване:2014
  Език: Български
  Корица: Мека
  Поредица:Създадена от дим и кост
  Страници: 616
Имало едно време единствено мрак и чудовища, огромни като световете, които се носели из него. Те харесвали тъмнината, защото тя скривала ужасяващия им вид. Случело ли се някое друго създание да сътвори светлина, те я потушавали. Когато се родили звездите, те ги погълнали и сякаш мракът щял да продължи вечно.
Но една раса от сияйни воини чула за чудовищата и тръгнала от своя далечен свят на битка с тях. Войната продължила дълго, светлина срещу мрак, и много от воините загинали. Накрая, когато най-сетне победили чудовищата, едва стотина били останали живи...
Историята на Кару и Акива свършва тук. Една приказна история, в която демоните не са толкова страшни, а ангелите не са това, за което ги мислим.

Лейни Тейлър е завършила литература в Калифорнийския университет в Бъркли. Автор е на три предишни книги - "Blackbringer" и "Siksinger" от серията "Dreamdark" и сборникът от три фантастични новели "Lips Touch: Three Times", финалист на "National Book Award 2011". "Създадена от дим и кост" е също сред финалистите на престижни литературни награди, но на "Children's Choice Book Awards" за 2012 година.
Понастоящем, писателката живее в Портланд, Орегон със съпруга си илюстраторът Джим Ди Бартолю и дъщеря им Клементин Пай. Сред любимите ? неща са книгите и книжарниците, мангото и шоколада за закуска, щандовете с кексове и покривките за маси, старите къщи и пътешествията, приготвянето на сладкиши и измислянето на истории. "Целта ми е да пиша истории, в които читателите ще пожелаят да пристъпят и заживеят и които, надявам се, ще им позволят да се загубят из страниците", казва Лейни. В интервюта авторката споделя още, че вярва, че мечтите са истински неща, а не празни химери и наша задача в този живот е да ги превърнем в реалност, защото никой друг няма да го стори за нас и защото това е нашият един единствен "див и ценен живот"! Това е и идеята, залегнала в "Създадена от дим и кост" - поредица за вярата и надеждата. Защото, както един от главните герои в нея обича да казва: "Надеждата е истинската магия".
Допълнителна информация
Автор
 • Лейни Тейлър
 • Поредица
 • Създадена от дим и кост
 • Автор Лейни Тейлър
  Година на издаване 2014
  Език Български
  Корица Мека
  Поредица Създадена от дим и кост
  Страници 616
  Размери 0.510kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Литература за тийнейджъри / 
  Код: 003.1860
  ISBN/Barcode: 9789542712435
  Производител: ЕГМОНТ
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Мечтателя странник
  Във втората събота на дванадесетолунието в град Плач от небето падна момиче. Кожата му беше синя, кр..
   4.25

  Цена: 17.40 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка