XS
SM
MD
LG
XL
 • Сън в алени покои том 2

Сън в алени покои том 2

 • Цена(при On-Line покупка): 33.00 лв
4.50 (18 ratings by Goodreads)
Написването на „Сън в алени покои“ е отнело повече от десетилетие на Цао Сюецин. По обем произведението е приблизително два пъти по-голямо от „Война и мир“ на Л. Н. Толстой; по значимост го определят за „Роман на хилядолетието“. Още преди да бъде довършена, книгата става любима на всички и нейните преписи се търсят и разпространяват из цял Китай.

„Сън в алени покои“ е титаничен опит да се съберат песъчинките на величествената китайска култура, която вятърът на времето отнася в невъзвратимото минало. Всяка национална литература би трябвало да има такъв „Сън“, такъв величествен опит да събере всичко от себе си в едно-единствено произведение.

„Сън в алени покои“ е роман, но и същинска енциклопедия: в него е изобразен с тънки подробности животът на китайското общество от ХVІІІ век - от висшето общество до нисшите класи, от императора до просяка. В книгата са вплетени знания от област­та на архитектурата, изкуствата, митологията, религията, социално-правните отношения, държавната администрация, музиката и театъра, поезията и калиграфията – и дори традиционното кули­нарно изкуство и медицина на Китай.
Допълнителна информация
Автор
 • Цао Сюецин
 • Поредица
 • Автор Цао Сюецин
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 608
  Размери 0.895kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Луксозни издания / 
  Код: 200.1524
  ISBN/Barcode: 9786191529452
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка