XS
SM
MD
LG
XL
 • Руските невидими армии

Руските невидими армии

 • Цена: 16.00 лв
  4.16 (55 ratings by Goodreads)
 • Автор:Кирил Аврамов, Руслан Трад
  Година на издаване:2020
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 272

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 20.08.2022
   до краен адрес: 20.08.2022 - 22.08.2022

„Руските невидими армии“ от Руслан Трад и Кирил Аврамов е продукт на близо две години изследвания, разговори с информатори и проследяване на развитието на онези структури, предизвикали страх, възхищение и любопитство сред широката общественост.


Законите на войната през последните години се промениха до неузнаваемост. Вместо конвенционални армии, танкове и скъпоструващи кораби и самолети, все по-често се използват дронове, изкуствен интелект, хибридни кампании и частни, „невидими“ и много мобилни групи, чието съществуване и чиито действия великите сили лесно могат да отрекат.


В тази нова надпревара Русия се стреми към водеща роля. През последното десетилетие Москва настъпва все по-осезаемо в Близкия Изток и Африка, възвръщайки позиции от съветската епоха. Тя се стреми да стане незаобиколим глобален фактор, с който „силните на деня“ да са длъжни да се съобразяват. Част от тази политика включва разгръщане на „неофициално“ присъствие от Украйна през Сирия до Либия, Судан и Централноафриканската република. Историята на наемническите компании като „Вагнер“ разкрива смесването на идеология, геополитика и желание за достъп до природни ресурси.


Базирана на множество документи и интервюта, тази книга проследява развитието и механизмите на действие на тази наемническа организация и други подобни „невидими“ армии, а също и тяхната идеология, специфичната им субкултура и бизнес интересите, свързани с тях.

Допълнителна информация
Автор
 • Кирил Аврамов, Руслан Трад
 • Поредица
 • Автор Кирил Аврамов, Руслан Трад
  Година на издаване 2020
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 272
  Размери 0.308kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история /  Съвременна история / 
  Код: 0033.02647
  ISBN/Barcode: 9789542831617
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка