XS
SM
MD
LG
XL
  • Приятелят

Приятелят

  • Цена: 12.00 лв
    3.27 (33 ratings by Goodreads)
  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Лука Спагети
    Година на издаване:2013
    Език: Български
    Корица: Мека
    Страници: 232
Когато предложили на римлянина с “вкусното” име Лука Спагети да разведе американската писателка Елизабет Гилбърт из Вечния град, той не подозирал, че животът му ще се промени завинаги.

“Приятелят” е идеално четиво за любителите на пътешествия и хубавата храна. Това е книга за личните преживявания на един римлянин и за италианските стереотипи. За това как изглежда Ню Йорк за един италианец и какво представлява Рим в очите на една американка, за приятелството, за доброто настроение и развлеченията. Книгата не вкарва читателя в сложни житейски ситуации, нито го задължава да тълкува и анализира. Водещото в нея е чувството за хумор и непринудеността. И едно усещане за това, че живота е хубав.

Авторът и главен герой в книгата Лука Спагети е от Рим, където живее и работи като счетоводител. Съдбата го среща с Елизабет Гилбърт по време на нейн престой в италианската столица. Двамата се сприятеляват и по-късно тя го превръща в един от персонажите на своя роман “Яж, моли се и обичай”.

През септември 2003 г. Лука получава от свой приятел американец имейл, който ще промени живота му: „Моя приятелка от университета заминава за Рим за три месеца и ще ти се обади. Тя е писателка и се казва Елизабет Гилбърт.“ Лука си представял скована, костюмирана интелектуалка, която ще гледа иззад очилата си с високомерие на бурния му римски темперамент, но както всички знаем, се оказва точно обратното. Лука става гид/ ангел-хранител за Лиз, твърдо решен, че той и градът, в който живее, ще помогнат на новата му приятелка да се избави от страховете си.

Историята е разказана в три части, всяка, изпъстрена с колоритни анекдоти за храна, чужди езици, изкуство, футбол, музика и ежедневието в прекрасния Рим.

Лука Спагети е искрен, забавен и очарователен образ, който посреща читателите в живота и града си с отворени обятия, точно както е направил с Лиз Гилбърт.

***

Лука Спагети и Елизабет Гилбърт продължават да са близки приятели и до днес. Лука е роден и живее в Рим. Обича римската кухня, американската музика и „Лацио“.

“Приятелят” е първата му книга.
Допълнителна информация
Автор
  • Лука Спагети
  • Поредица
  • Автор Лука Спагети
    Година на издаване 2013
    Език Български
    Корица Мека
    Страници 232
    Размери 0.250kg (20cm x 13cm)
    Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
    Код: 0068.00191
    ISBN/Barcode: 9789547421943
    Производител: СЛЪНЦЕ
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка