XS
SM
MD
LG
XL
 • Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас

Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Донка Кънева
  Година на издаване:2018
  Език: български
  Корица: мека
  Страници: 176

Включеното в помагалото учебно съдържание и подреждането му по теми и раздели е съобразено с новата Учебна програма по български език за 7. клас на МОН, която се въвежда в нашите училища през учебната 2018/ 2019 година. Спазени са всички езикови норми, регламентирани в Официалния правописен речник на българския език. 

Целта на помагалото е да бъдат подпомогнати седмокласниците в усвояването на основните езикови правила и в изграждането на умения за прилагането им в устната и в писмената реч.

Чрез рубриката “Припомнете си!” се актуализират знанията по теми, изучени до 7. клас, необходими, за да се  осмисли по-лесно новото учебно съдържание. Някои от тях са разработени самостоятелно. Припомнянето ще бъде улеснено и от таблиците на частите на речта. След тях са систематизирани важни правила, свързани с правописа.

Рубриката “Запомнете!” включва новите езикови правила, които са задължителни за усвояване в 7. клас. След всяко от тях са предложени различни задачи, част от които са тестови. Целта е новите знания да се приложат в езиковата практика. Много важно е учениците да знаят защо трябва да овладеят тези правила, да са убедени в необходимостта от тяхното изучаване за по-добрата им езикова култура.

Практическа насоченост има и информацията в рубриката “Важно е да знаете!”.

Възможност за диференцирана работа с ученици, по-напреднали в усвояване на учебния материал, дава рубриката “За любознателните!”. Предложени са и теми за създаване на текстове. Тези задачи не трябва да се пренебрегват, защото приложението на знанията в практиката е целта на обучението.

След всеки тематичен раздел са включени тестове. Чрез тях се прави не само проверка на знанията, а се попълват и пропуските чрез завръщане към информацията в учебника или в помагалото. Част от отговорите са свободни, защото седмокласниците не трябва да бъдат ограничавани в изразяване на личното мнение и в езиковия изказ. С такава цел са и темите за дискусии.

Краткият правописен речник в края на помагалото включва думи, чийто правопис затруднява учениците. Много от тези думи са непроверяеми чрез изучените правила или са от чужд произход.

Съдържанието на помагалото има комплексен характер и може да се използва както в учебните часове, така и в самостоятелната подготовка на седмокласниците за предстоящата проверка на знанията им в края на учебната година.

Допълнителна информация
Автор
 • Донка Кънева
 • Поредица
 • Автор Донка Кънева
  Година на издаване 2018
  Език български
  Корица мека
  Страници 176
  Размери 0.265kg (17cm x 24cm)
  Категория Книги /  За ученика /  Учебници и помагала /  7. клас / 
  Код: 0355.00042
  ISBN/Barcode: 9789549519921
  Производител: КАЛОЯНОВ
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Учебно помагало по литература за 7. клас
  Помагалото е съобразено с новата учебна програма на МОН за 7 клас. Целта е да се подпомогнат се..
   

  Цена: 8.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка