XS
SM
MD
LG
XL
  • Практически въпроси на собствеността

Практически въпроси на собствеността

  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Александър Георгиев
    Година на издаване:2017
    Език: Български
    Корица: Мека
    Страници: 854
Съдържание:

Коментар на нормативната уредба
Казуси и правни решения
Анализ на съдебната практика


Книгата съдържа експертни разработки на най-важните практически проблеми, свързани с режима на възникване, управляване, прехвърляне и защита на правото на собственост. Те са представени под формата на тематични коментари и актуални казуси от гражданския оборот. По всеки казус са изложени същината на проблема, прегледът на нормативната уредба и на правните му разрешения, предложени от теорията и от съдебната практика. При това изложението е опростено и подчинено на идеята книгата да бъде максимално функционална и в помощ на практикуващия юрист.

Това трето издание на книгата обхваща и отразява както промените в нормативната уредба през последните пет години, така и развитието и обогатяването на съдебната практика. Представена е актуализация на предложените разрешения в повечето от казусите вследствие на динамичното развитие на законодателството. Добавени са и много на брой нови казуси. Включени са две изцяло нови глави, посветени на ипотеката и на устройството на територията и кадастъра. Публикуваната в резюмета към всяка глава съдебна практика е обогатена с нови съдебни и тълкувателни решения.

Така изложението представлява интерес не само за тези, които за първи път се запознават с книгата, но и за читателите, които разполагат с предишните издания.

Изданието е съобразено с действащото законодателство към 31 март 2017 г.

Предназначението на книгата е чрез анализ на законовата уредба и актовете на съда и чрез предоставяне на практически решения на конкретни казуси да се подпомогнат както практикуващите юристи, така и други специалисти, чиято дейност е свързана с въпросите на собствеността.
Допълнителна информация
Автор
  • Александър Георгиев
  • Поредица
  • Автор Александър Георгиев
    Година на издаване 2017
    Език Български
    Корица Мека
    Страници 854
    Размери 0.795kg (21cm x 14cm)
    Категория Книги /  Икономика и бизнес /  Закони, Сборници / 
    Код: 0429.00145
    ISBN/Barcode: 9789546082497
    Производител: ТРУД И ПРАВО
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка