XS
SM
MD
LG
XL
 • Повелителят на Камъка. Роман за Малазанската империя

Повелителят на Камъка. Роман за Малазанската империя

 • Цена(при On-Line покупка): 30.00 лв
4.08 (8 ratings by Goodreads)

Завладяващ нов епизод от епичната история на поразително изграден свят, „Повелителят на камъка“ продължава сюжетната нишка от „Завръщането на Пурпурната гвардия“ и отвежда читателите до последната глава на „Малазанската книга на мъртвите“ на Стивън Ериксън.

Сивогрив вярва, че е избягал от миналото си. Открил школа по фехтовка във Фалар, той очаква с нетърпение спокойния живот напук на опасенията на колегата си Кайл. Но както се оказва, за един бивш Юмрук на Малазанската империя не е толкова лесно да изчезне особено щом му е издадена смъртна присъда. На трона на Малаз седи нов император, на когото не се нрави позорът след неуспешния опит за завладяване на Корел. В подземията под Унта, имперската столица, се разкрива изходът от тази злополучна ситуация: Повелителят на камъка.

В Корел лорд-протектор Хиам, главнокомандващият на Стражата на бурите, е заплашен от потенциалното унищожение на всичко, което му е скъпо. Изправен е пред древен враг: родените в морето Ездачи на бури се завръщат.

Освен това по тези земи назрява религиозна война. Култът към Светата Господарка, устоявал твърдо на Ездачите хилядолетия наред, сега се е заел да изкорени съперниците си. А сред надвисналия хаос местен магистрат, разследващ серия от убийства, изведнъж се оказва въвлечен в много по-древно и ужасяващо престъпление – престъпление, белязало цялата земя…

Допълнителна информация
Автор
 • Иън К. Есълмонт
 • Поредица
 • Автор Иън К. Есълмонт
  Година на издаване 2020
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 800
  Размери 0.792kg (15cm x 22cm)
  Категория Книги /  Фантастика, Фентъзи, Хорър / 
  Код: 221.408
  ISBN/Barcode: 9786191931651
  Производител: ARTLINE
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Нощ на ножове
  Малаз даде името си на една велика империя, но сега островът и градът към него се превръщат в нещо п..
   3.84

  Цена: 20.00 лв 8.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка