XS
SM
MD
LG
XL

Поп, дама, вале

 • Цена(при On-Line покупка): 17.00 лв
3.81 (4 ratings by Goodreads)

    Франц, младеж от провинциално градче, заминава за Берлин, за да работи в магазина на свой далечен и заможен чичо, който, заедно със съпругата си Марта, го взима под крилото си. Неудовлетворена и отегчаваща се, Марта съсредоточава интереса си върху Франц, който скоро става неин любовник. Връзката разцъфва, задълбочава се, копнежът на двамата един по друг става неудържим и постоянен - и се разгръща в кроежи как да се отърват от съпруга, за да се наслаждават свободно на своята любов и на неговото богатство. Следва низ от изненадващи, ту забавни, ту драматични обрати, все по-осезаема става сянката на смъртта - дали ще я има и дали тя ще е очакваната?

    "Поп, дама, вале" (1928) е вторият роман на Владимир Набоков, издаден на руски под псевдонима Сирин. Английската версия, дело на сина на писателя Дмитрий, датира от 1968-а и е последвана от филмова адаптация с Джина Лолобриджида и Дейвид Нивън в главните роли.

    От всичките ми романи "Поп, дама, вале" е най-ведрият.
    Владимир Набоков

    Често се изкушаваме да мислим, че ранните произведения на Набоков са просто репетиции за неговите шедьоври. Това е дълбоко погрешно - романът "Поп, дама, вале" свидетелства за същото майсторство на перото, каквото личи и в по-нататъшните творби.
    Джилиън Тиндъл

    Пъстротата, мощта и богатството на усещанията у Набоков нямат дори блед съперник в съвременната белетристика. Прочитът на Набоков е стимулиращо изживяване, в което участват и умът, и въображението, и естетиката. Това е най-близкото нещо до чистата чувствена наслада, което прозата може да даде.
    Мартин Еймис

Допълнителна информация
Автор
 • Владимир Набоков
 • Поредица
 • Автор Владимир Набоков
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Руска
  Оригинално заглавие Король, дама, валет
  Страници 240
  Размери 0.390kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 089.456
  ISBN/Barcode: 9789545975240
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка