XS
SM
MD
LG
XL
 • По стъпките на Хемингуей

По стъпките на Хемингуей

 • Цена: 17.00 лв
  3.76 (28 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Майкъл Палин
  Година на издаване:2014
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 230
Сто години след рождението на Ърнест Хемингуей Майкъл Палин си поставя за цел да установи що за човек стои зад легендарното име – пияница и женкар, който обича котките и стрелбата, но пише изключително и така оставя траен белег върху културата на двайсети век. Все още под влиянието на последния си напрегнат бестселър – „Столът на Хемингуей“, Палин се опитва да вникне в света на Хемингуей, както винаги ръководен от желанието си да открива нови места.

Миналото и настоящето се сливат, понякога до поразяваща степен, докато Майкъл пътува от Чикаго до горите и езерата на северен Мичиган и от бойните полета на Първата световна война до Италия, Париж и Испания, където се спира, за да научи повече за бикоборството, и да усети делничния дух на Пампола и прословутото надбягване с бикове. Посещава Венеция по време на Карнавала и опитва от заразителната лудост на Фаите във Валенсия – петдневни празненства с множество исторически, религиозни и развлекателни процесии и фойерверки. Страстта на Хемингуей към пътуванията води Палин до остров Кий Уест във Флорида – някога безизвествен, а сега с развиваща се около музея на писателя индустрия. Съревнованията за двойници на легендата пък са връхна точка в празненствата за стогодишнината му.

Майкъл лови риба в Гълф стрийм, отива на сафари в Африка, където някога срещу дивите животни са насочвали оръжия, а не фотоапарати; както и в Монтана и Уайоминг, където световноизвестният писател бяга от стреса на славата си. Фотографът Базил Пао отново успява да улови духа на всяко едно място със специфичните му настроение и цветове, за да постави Палин в автентичния свят на Хемингуей. Книгата е прекрасно излседване на едно специфично време и пространство, изпълнена е с мъдрост и чувство за хумор и ни предоставя завладяващ поглед върху необикновения дух и безспирните, трескави скиталчества на една от най-великте и колоритни легенди на двайсети век.
Допълнителна информация
Автор
 • Майкъл Палин
 • Поредица
 • Автор Майкъл Палин
  Година на издаване 2014
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 230
  Размери 0.360kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Пътеписи / 
  Код: 0257.00085
  ISBN/Barcode: 9789549535754
  Производител: ВАКОН
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Дневник от Северна Корея
  През май 2018 г. неуморният пътешественик Майкъл Палин се отправя към една от най-потайните и изолир..
   3.87

  Цена: 20.00 лв

  Може да ви интересува
  На 15 мили от дома. Последната експедиция на капитан Скот
  Романът на писателя Богдан Сушински е посветен на похода на английския капитан Робърт Скот до Южния ..
   5.00

  Цена: 13.29 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка