XS
SM
MD
LG
XL
 • По следите на... Одисей

По следите на... Одисей

 • Цена(при On-Line покупка): 12.00 лв
Поредица от детски енциклопедии, в които се проследява историята на света чрез преразказан текст и страници с документална информация. Текстът съдържа от епични приключения, митични и легендарни истории до научни открития, артистични гении и исторически герои. Всяко заглавие е структурирано в от 10 до 12 кратки глави, всяка от които е посветена на отделна история, епизод или разказ, умело фокусиран върху определен аспект от съответния период или цивилизация. Текстът е адаптиран от специалист за съответния исторически период в интригуващ стил, като това позволява на читателя да проследи пътя на героя, неговите приключения, както и да се идентифицира с него.

Всяка глава завършва с тематичен енциклопедичен откъс на две страници. Тези откъси разглеждат документално специфични аспекти на периода: начин на живот, религия, история, архитектура.

Историите са допълнени с описателните илюстрации на едни от най-добрите френски илюстратори, внимателно подбрани с оглед тяхната пристрастност към съответната тема.
Допълнителна информация
Автор
 • Мари-Терез Давидсън - преразказ
 • Поредица
 • Автор Мари-Терез Давидсън - преразказ
  Година на издаване 2008
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 128
  Размери 0.000kg (22cm x 17cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Енциклопедии /  Митология, Фолклор / 
  Код: 005.635
  ISBN/Barcode: 9789545273971
  Производител: ДАМЯН ЯКОВ ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка