XS
SM
MD
LG
XL
 • Paso A Paso: Учебник по испански език + CD - Ниво A2+

Paso A Paso: Учебник по испански език + CD - Ниво A2+

 • Цена(при On-Line покупка): 27.00 лв
Учебникът Paso A Paso A2+ е учебна система, отчитаща спецификата на усвояването на испанския език от българи, която цели да развие тяхната комуникативна компетентност, отговаряща на второто равнище А2, според Общата езикова рамка на Съвета на Европа. Предвиден е за малко напреднали от възрастова група над 15 години и хорариум от приблизително 150 учебни часа и е предназначен за работа с преподавател или индивидуално.

Учебният комплект съдържа учебник + CD

Материалът в учебника отговаря на изискванията на Учебния план на Института Сервантес. Учебникът носи булвеното означение A2+, тъй като в него са включени някои допълнителни граматични единици и езикови регистри от следващи нива, които не затрудняват българите и по традиция се изучават от начинаещи, а в същото време са необходими и не нарушават баланса на съдържанието на нивото. Например от методическа гледна точка обобщаването на времената от сегашния план на изявително наклонение и тяхното съгласуване изисква да се усвоят и глаголните времена от В1. Въвеждат се и неопределителни прилагателни и местоимения от В1, конструкции за изразяване на период от време от В1 и др., поради което и те са включени в учебника.

Учебникът се състои от 12 урочни единици. При усвояването на материала е добре да се следва структурата на учебника, но в зависимост от групата и предпочитанието на преподавателя този ред може да не бъде спазван стриктно. Организацията на всяка урочна единица е следната:

- Въвеждане на част от новата лексика в диалог с преподавателя и с помощта на визуална опора
- Задачи към основния текст, записан от носители на езика, за общо разбиране при слушане
- Диалози, последвани от упражнения от типа отговор на въпроси към текста, отбелязване на вярното или грешното твърдение, попълване на изпуснатата дума в изречение, задаване на въпроси към подчертани части от изречение и др.
- Граматика
Допълнителна информация
Автор
 • Венета Сиракова, Станимир Мичев
 • Поредица
 • Автор Венета Сиракова, Станимир Мичев
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 172
  Размери 0.530kg (28cm x 20cm)
  Категория Книги /  Чуждоезиково обучение /  Испански / 
  Код: 025.042
  ISBN/Barcode: 9789549977400
  Производител: ВЕЗНИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка