XS
SM
MD
LG
XL

Панаир на суетата

  • Цена: 21.99 лв
    3.79 (15 ratings by Goodreads)
  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Уилям Текери
    Година на издаване:2018
    Език: Български
    Корица: Мека
    Страници: 848
"Панаир на суетата" е една от най-добрите книги на всички времена. Първоначално публикувана през 1848 г., тя си остава неувяхваща световна класика и задължително четиво за всяко поколение. Уилям Текери създава вечен роман, сбъднал най-романтичните копнежи на всяко женско сърце.

Историята проследява съдбата на завладяващата и безжалостна Беки Шарп, докато се движи по пътя ? през лондонския елит с ужасяваща решителност и амбиция. Тя прилага цялото си остроумие, коварство и сексапил, проправяйки си път във обществото, което никога не е било по-негостоприемно, отколкото през първата половина на XIX век. Въпреки скромния си произход Ребека е непоклатимо решена да сбъдне мечтите си, каквото и да ? коства това.

Тази героиня е прецедент в световната литература и поразява със своите качества: красива, безсърдечна, егоистична, безотговорна, хитра и дяволски добра компания. Ребека е един от най-прочутите женски образи, изграждани някога - именно тя е прототипът и вдъхновението за създадената по-късно Скарлет О'Хара.

Уилям Текери е роден през 1811 г. в Калкута, Индия. Той е сред най-четените и известни британски писатели. Световна слава му носи прочутата сатира, която пише за нравите в английското общество "Панаир на суетата" от 1848 г.
Допълнителна информация
Автор
  • Уилям Текери
  • Поредица
  • Автор Уилям Текери
    Година на издаване 2018
    Език Български
    Корица Мека
    Страници 848
    Размери 0.655kg (21cm x 14cm)
    Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Световна класика / 
    Код: 0398.00431
    ISBN/Barcode: 9789542962595
    Производител: АПОСТРОФ
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка