XS
SM
MD
LG
XL
 • Остров Бали

Остров Бали

 • Цена: 29.00 лв
  4.18 (0 ratings by Goodreads)
 • Автор:Мигел Коварубиас
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Мека
  Преводач:Кирил Карталов
  Страници: 524

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 27.10.2021
   до краен адрес: 27.10.2021 - 29.10.2021

    ОСТРОВ БАЛИ ПРОДЪЛЖАВА ДА БЪДЕ едно от най-значимите и подробни изследвания на балийската култура, религия, икономика и география. Книгата е издадена през 1937 г. и бързо става бестселър.

С окото на художник и с искрен ентусиазъм по темата Мигел Коварубиас ни представя книга, изпълнена с увлекателни разкази. Откроява се като майсторски реализиран шедьовър-научно изследване, великолепно илюстрирано от художник, който е демонстрирал своя творчески гений на писател, майстор на рисунката и цвета. В книгата са намерили отражение старателното проучване, точното и систематично излагане на фактите, както и класифицираните резултати от проницателно наблюдение от първа ръка на истински космополит като Мигел Коварубиас. В същото време родолюбец, ценител на природата, културата, обичаите, народното изкуство и творенията на предците.

Остров Бали дава ценна информация за балийския живот. Само по себе си е автентично и рядко произведение на изкуството благодарение на великолепните и богати илюстрации на автора, които улавят с особена острота духа на балийците и техния традиционен стил на живот в 40 цветни репродукции, 12 черно-бели и 143 рисунки.

Българското издание е допълнено с изключителния и не по-малко важен албум от 81 фотографии, направени от неговата съпруга Роуз Коварубиас на хора и събития, които са представлявали интерес за тях. Включени са и 28 фотографии, посветени на балийското изкуство, както и 6 черно-бели допълнителни репродукции от различни автори.

Всичко това превръща Остров Бали в легендарна книга.

Кирил Карталов

***

Мигел Коварубиас (1904 - 1957) е един от най-изтъкнатите мексикански художници на ХХ век. Карикатурист, илюстратор на книги, художник на костюми, сценограф, писател, стенописец, музеен деец, филмов документалист и балетен импресарио, Коварубиас има значителен принос в областта на антропологията, археологията, театъра и танца. Размахът на интелектуалните му интереси го вдъхновява да изследва култури, толкова разнообразни, колкото а и брилянтните нюанси, които използва в художествените си произведения.

***

Кирил Карталов е доктор по Политики и институции на Миланския католически университет, където преподава Cultural Diplomacy и Rising Soft Power in Emerging Markets. Член-кореспондент е на Папския комитет за исторически науки. Автор и съставител е на книги с национална и международна значимост в областта на дипломацията и историята на международните отношения.

Допълнителна информация
Автор
 • Мигел Коварубиас
 • Поредица
 • Автор Мигел Коварубиас
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Мека
  Преводач Кирил Карталов
  Страници 524
  Размери 1.047kg (16cm x 24cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история /  Етнология и Фолклор / 
  Код: 1054.001
  ISBN/Barcode: 9789542950448
  Производител: АРС Милениум
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Древен Рим. Как са живели римляните?
  Тази книга обединява свидетелствата за римляните и съвременните археологически открития. Авторът усп..
   5.00

  Цена: 21.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка