XS
SM
MD
LG
XL

Остайница

 • Цена: 15.00 лв
  4.28 (697 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Рене Карабаш
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 162
„Читателят е поставен в епицентъра на кръвните отмъщения в Албания, там където смъртта следва като сянка и наровете никога не узряват. Подобно на романите на Исмаил Кадаре, книгата разгръща сериозните патриархални теми по тези земи и размишлява върху липсата на Бог в човека.
Тази интересна и разтърсваща книга заслужава голямо внимание, защото вярвам, че има силата да върне човешкото в човека.“

ВЛАДИМИР ЗАРЕВ


Романът отвежда читателя при суровия Канун на Леке Дукагини, който все още властва в изолирани местности на Балканите. В него жени стават заклети девиции се превръщат в мъже, като режат косите им и ги обличат в мъжки дрехи. Кръвните вражди между фамилиите са ежедневие, любовта е равна на смърт, а жената е равна на двадесет вола. На нищо повече. Честта се измерва с „два пръста над челото“. В този патриархат смъртта е постоянна гостенка почти на всеки дом. И това не е мит, а истина, която пълзи на не повече от 600 км от България. Тази истина не е чужда, това е нашата истина. Историята на човека и изборите, които прави, последвани от необратимите последствия от тях. Книгата ни среща с Бекиа, едно момиче, което отчаяно иска да бъде син на баща си, който е искал да има момче. Докъде може да стигнеш, за да се превърнеш в син? Грях ли е да избягаш от смъртта? Грешка ли е да се отдадеш на страстта с цената на нечий друг живот? Това е история за човека отвъд пола, отвъд думите "син" и "дъщеря", "мъж" и "жена", за човека, събрал гнева и милостта на Господ в своите 21 грама душа.

Романът е написан в постмодерния стил на писане „поток на съзнанието“ който подмята читателя като вълна назад в миналото и напред в настоящето. Всичко, което читателят трябва да направи, за да не се удави в него е да се отпусне и да се остави да бъде носен до самия край, ако изобщо една такава история може да има край.
Допълнителна информация
Автор
 • Рене Карабаш
 • Поредица
 • Автор Рене Карабаш
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 162
  Размери 0.215kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска проза / 
  Код: 158.1045
  ISBN/Barcode: 9786191864157
  Производител: ЖАНЕТ- 45
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Писма на Омар до бъдещата му съпруга
      Рене отново ни изненадва с нещо нестандартно и екстравагантно, като ни зан..
   4.28

  Цена: 13.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка