XS
SM
MD
LG
XL
 • Обетована земя

Обетована земя

 • Цена(при On-Line покупка): 17.00 лв
4.11 (29 ratings by Goodreads)
Той е свободен човек, но е затворник на миналото си. Емигрант, оцелял след войната, който се бори с всеки демон в съзнанието си, всеки ден.

Ню Йорк, 1944 г.

На малкия остров Елис Лудвиг Зомер е запленен от гледката към блестящите кули на Манхатън, които шепнат за свобода след толкова години скитане из опасна, страдаща Европа.

Изгубен и без посока, Зомер се озовава сред хаоса на големия град, принуден да се справя с несгодите на емигрантския живот. Докато малко по малко се съвзема, той открива, че всеки нов лукс – нов костюм, ярки витрини, нова любов и в крайна сметка възможността за нов живот – носи горчив привкус. Спомените за войната и нечовешкото отношение продължават да го преследват дори в тази мирна обетована земя.

В последния си роман Ерих Мария Ремарк рисува пленителна картина на един забележителен град, отразяващ трудностите на времето по свой уникален начин. С характерния си дълбоко въздействащ стил, Ремарк ни потапя в живота на един човек, преследван от миналото и белязан от опустошителните последици на войната.
Допълнителна информация
Автор
 • Ерих Мария Ремарк
 • Поредица
 • Автор Ерих Мария Ремарк
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 400
  Размери 0.400kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 201.527
  ISBN/Barcode: 9789543894826
  Производител: ЕРА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка