XS
SM
MD
LG
XL
 • Объркани в болката. Социална травма и социална отговорност

Объркани в болката. Социална травма и социална отговорност

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.33 (7 ratings by Goodreads)
Тази книга е за моята лична реабилитация (но и рехабилитация) на понятието „социална работа“, чрез поставянето му в много по-широк контекст. Опитвам се да защитя необходимостта да се излезе от идеята за социално подпомагане като тя се подложи на критика от определени ценностни позиции, така както това се случва от много време в света.

Друг начин за реабилитирането на социалната работа виждам в ангажирането на хуманитаристиката (история, право, криминология, изкуства, антропология, социология, икономика, политология и др.) в мисленето и действието по въпросите за социалната справедливост, процесите и последиците от социалната несправедливост. Това е една от основните цели на настоящия сборник със случаи.

Румен Петров е психиатър, психодинамичен психотeрапевт и асистент по групови отношения в НБУ. Защитил е докторантура в Университета на Западна Англия в Бристол, Великобритания. Научните му интереси са в областта на социалната травма, социалното възстановяване, развитие на общностите, местна демокрация и гражданско участие. Преподава социална работа.
Допълнителна информация
Автор
 • Румен Петров
 • Поредица
 • Автор Румен Петров
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 356
  Размери 0.325kg (20cm x 12cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 097.061
  ISBN/Barcode: 9789545532542
  Производител: ПАРАДОКС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка