XS
SM
MD
LG
XL
 • О, тази вечна самозабрава на труда...

О, тази вечна самозабрава на труда...

 • Цена(при On-Line покупка): 19.00 лв

    ... значи в достойнствата, които притежавам, е заложена моята гибел. Така причина за гибелта на прекрасното дърво стават понякога разкошните му плодове, заради които дърпат клоните му, докато го изпочупят и съсипят. Така опашката на пауна, която е неговата красота и чар, може да му донесе нещастие. Иска той да литне, за да се спаси от похитителите си, но опашката му пречи. И силния бързоног жребец го погубват силата и пъргавината му; на него препускат, изтощават го, разхищават неговите прекрасни качества и той загива. Така причина за гибелта на съвършения човек може да стане неговото съвършенство.

    Цвета Маринова Ленкова е родена на 4 май 1940 г. в село Джурово, Софийско. През 1957 г. завършва гимназията с изучаване на руски език в София. През 1962 г. завършва българска филология. Три години е учителка по български език и литература в гимназията “Христо Ботев” в Ивайловград. В продължение на трийсет години работи като преподавателка по български език в Института за чуждестранни студенти в София. От 1972 г. до 1974 г. е в Египет на специализация по арабски език в Каирския университет. От 1979 г. до 1984 г. преподава български език в Института за подготовка на преводачи „Пол Лафарг“ в Хавана, Куба.   

Допълнителна информация
Автор
 • Цвета Ленкова
 • Поредица
 • Автор Цвета Ленкова
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Българска
  Страници 416
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Философия /  Психология и философия / 
  Код: 200.2535
  ISBN/Barcode: 9786190103301
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка