XS
SM
MD
LG
XL
 • Nirvana

Nirvana

 • Цена(при On-Line покупка): 22.00 лв
4.12 (20 ratings by Goodreads)
КЪРТ КОБЕЙН е много повече от обикновена музикална (анти)звезда, мъченическа попкултурна икона или средностатистически сърдит млад човек. Той е не само рок символът на една епоха, каквито са Джими Хендрикс и Джим Морисън за 60-те, но и образец за изразяване на крещящо откровено отчаяние, искреност и автентичност, насмешка, страх и омраза към един неприятен и лицемерен свят, в който е лошо да си сам.

ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ след като грънджът направи революция на сцената и промени музиката неговата най-голяма звезда продължава да е във фокуса на вниманието – Кобейн е яростно критикуван, заради начина си на живот, но и безгранично обожаван, заради песните и светоусещането, с които ни дари. Изтерзаните му стихове, саморазрушителното му поведение, неговата двойственост и искреност не спират да предизвикват въпроси и да се сблъскват с установеното, „нормалното”... скучното.

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на неговия живот, разказ за демоните и вдъхновението му. За дъжда в Сиатъл, за неразбраните деца, за нуждата от някой и нещо, което да замести празнотата в душите ни. За един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.

ОБЯВЕНА ОТ КРИТИКАТА И ФЕНОВЕТЕ за най-подробното и изчерпателно проучване на неговия живот, „Биографията на кърт Кобейн” от Чарлс Р. Крос се базира върху невероятно по обем многогодишно проучване, достъп до личните дневници на Кобейн, стотици интервюта с хората, пресекли своя път с неговия, и изострената чувствителност на автора към посланието в музиката на NIRVANA.

В КНИГАТА ЩЕ НАМЕРИТЕ ОЩЕ над 80 архивни фотографии, като единствено в българското издание фигурира пълна дискография на Nirvana, допълнена с преводи на обръщенията на Кърт Кобейн към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.
Допълнителна информация
Автор
 • Чарлс Р. Крос
 • Поредица
 • Автор Чарлс Р. Крос
  Година на издаване 2010
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 509
  Размери 0.791kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Книги за музика /  Биографии, Автобиографии / 
  Код: 282.012
  ISBN/Barcode: 9789548338103
  Производител: МАХАЛОТО ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка