XS
SM
MD
LG
XL
 • Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света

Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв
4.24 (269 ratings by Goodreads)
Уилям Сароян (1908-1981) е от водещите американски писатели на XX век, чиито творби са признати за класически. Автор е на повече от 60 книги - романи, пиеси, разкази, мемоари, които го нареждат сред най-четените и превеждани световни автори. Роден в семейството на бедни арменски емигранти, той напуска училище на петнайсетгодишна възраст, решен да стане писател. Печели популярност още съвсем млад, с първите си сборници с разкази, и задълго - от 30-те, та чак до 60-те години определя литературните пристрастия както в САЩ, така и в Европа. Сароян получава световно признание не само защото книгите му са новаторски, но и защото с доброта, остроумие, вдъхновение и страст търси истината за човека, природата и изкуството и в творбите си се докосва до същността на нещата.

Настоящото издание на сборника с разкази "Нещо като нож, нещо като цвете, изобщо като нищо на света" излиза отново трийсет и седем години след първата му поява на български.

Моето верую е да живееш творчески, да живееш честно, никого да не наскърбяваш, доколкото това е възможно, да се радваш на тленността, да не се боиш нито от смъртта, нито от безсмъртието, да обичаш глупците и неудачниците много повече от мъдреците и светците (тъй като последните са далеч по-малко на брой), да вярваш, да се надяваш, да се трудиш и да вършиш всичко това с хумор.
Уилям Сароян

Сароян беше особена, страстна личност - сложно съчетание от добродетели и пороци, - чийто голям талант го издигна до висотата на изключителен и рядък американски гений.
Хърбърт Голд
Допълнителна информация
Автор
 • Уилям Сароян
 • Поредица
 • Автор Уилям Сароян
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 256
  Размери 0.290kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 089.166
  ISBN/Barcode: 9789545972867
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка