XS
SM
MD
LG
XL
 • Непознатата България: 46 възможни посоки

Непознатата България: 46 възможни посоки

 • Цена: 15.00 лв
  5.00 (2 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Година на издаване:2009
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 208
Разликата между туристи и пътешественици е, че "първите мислят за връщане от мига, в които пристигнат. Вторите може изобщо да не се върнат", обяснява Порт, безпокойният персонаж от "Чай в пустинята" на Пол Боулс.

Ако се оставите на книгата, която държите в ръце, няма да можете да се върнете. Тя ще ви направи пътешественици. Ще ви сближи с хора, истории и сцени, които няма да забравите. Те ще останат да си живеят във вас, и или ще ви чоплят и тормозят, докато не се качите на колата и не опитате да превърнете литературните си преживявания в своя реалност, или пък ще започнат да изскачат пред вас, както си пътувате по пътя.

Чичо Митко, Света Петка и нейния бард дядо Милчо, герой на Вазов, рибари, баба Яна, един минувач в с. Гранит - "Непознатата България" е населена с пъстра колекция образи, макар и фотографията в нея да показва почти безлюдни пейзажи и руини. В този край на Европа си е точно така - малко встрани от основния път човек кара по пусти пътища, пресича незасегнати от цивилизацията сюрреални пейзажи, диви местности, а срещите му са редки, но запомнящи се.

Тази книга, изцяло съставена от отбивки от главния път, прави картата на България по-привлекателна, населена и пъстра. Заселва я с природни феномени, куриози, лица с характер, или просто с приятни места, и я прави симпатична - не само с нещата, които описва, но и със свежия поглед към тях.

Оптимистична, видяна със симпатия, цветна, и с чувство за хумор, това е България на новото поколение.

Албена Шкодрова
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2009
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 208
  Размери 0.260kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  География, Туризъм /  Фотоалбуми / 
  Код: 244.035
  ISBN/Barcode: 9789543850150
  Производител: ИКОНОМЕДИЯ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка