XS
SM
MD
LG
XL
 • Немско-български. Българско-немски речник

Немско-български. Българско-немски речник

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Виолина Стамчева-Андреева
  Година на издаване:2005
  Корица: Твърда
  Страници: 890
* 50 000 думи и изрази
* Таблица на основните неправилни глаголи
* Най-често употребяваните изрази и съчетания

Представяме Ви новия джобен немско-български и българо-немски речник. Той е насочен към изучаващите немски език в начална фаза на обучение - ученици, студенти, участници в езикови курсове и др. Съдържа около 50 000 думи и изрази. Подборът на думите също е насочен към началната фаза на изучаване на езика, като обхваща най-употребяваните думи от сферата на ежедневния живот (училище, университет, работно място, семейство и др.). За повечето думи са дадени и най-често срещаните изрази или съчетания или специализирани значения.
Думите са представени с индикатор за част на речта, съществителните с род и множествено число, а в немски и форма за Genitiv, която е индикатор за вида склонение. Глаголите в немски имат индикатори за транзитивност, нетранзитивност или възвратност, а също така и за неправилност. Неправилните форми са изписани изцяло при спомагателните и модалните глаголи. В края на речника има списък с неправилните форми на основните глаголи. Производните от тях с представки образуват неправилните форми по същия начин.
Ударенията на немските думи са поставени, като е подчертана ударената гласна. В българската част ударенията са поставени по традиционния начин.
Синонимните варианти са отделени със запетаи, а различните значения с точка и запетая. С наклонена черта са отделени напълно равностойни възможности за използване или значения.
Допълнителна информация
Автор
 • Виолина Стамчева-Андреева
 • Поредица
 • Автор Виолина Стамчева-Андреева
  Година на издаване 2005
  Корица Твърда
  Страници 890
  Размери 0.330kg (12cm x 9cm)
  Категория Книги /  Чуждоезиково обучение /  Немски /  Речници / 
  Код: 0015.00196
  ISBN/Barcode: 9545293314
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка