XS
SM
MD
LG
XL
  • Нуми и Ники: том 5

Нуми и Ники: том 5

  • Цена: 22.00 лв
    4.50 (3 ratings by Goodreads)
  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Любен Дилов
    Година на издаване:2018
    Език: Български
    Корица: Мека
    Националност:Българска
    Поредица:Събрани съчинения
    Страници: 368

    Фантастичен роман за деца и подобни на тях същества.

    Едно момиче и едно момче във Вселената. Явно почти всички сюжети от Библията насам все до това опират! Но тук ви очакват съвсем необикновено момиче и много обикновено момче, което идва да докаже, че Земята поне е населена с наистина необикновени същества.

    „Нуми и Ники“ е фантастичен роман за тийнейджъри и подобни на тях същества, за който трудно може да се каже колко точно е популярен. Има го в Япония, в Китай, в англоговорещите страни, а пък в рускоговорещата Вселена, където някои физични и авторски закони не важат съвсем, се твърди, че тиражите  му надхвърлят милион. След повече от двайсет години излиза отново на български език в поредицата на издателство „Ентусиаст“, представяща събраното творчество на Любен Дилов, за да провери дали днешните хлапета ще му се радват така, както децата отпреди четиресет години. Сатиричният и фантастичен размах на Дилов е все така неподвластен на времето, а провокациите му са смущаващи и днес. При това не само за тийнейджърите. Предстои ви да се потопите в един свят, където това, че за да се наядеш, трябва да се съблечеш, е най-малката чудатост. Предстоят ви звездните приключения на Нуми и Ники и техният необичаен, приличащ на тиква кораб – Мало.

    Любен Дилов (25.12.1927 - 10.6.2008) е определян от писателите Аркадий Стругацки, Станислав Лем и Фредерик Пол като "един от десетте най-ярки представители на философската научна фантастика". Автор е на повече от 40 романа и сборници с повести и разкази, преведени на основните европейски езици, на японски и на китайски, в общ тираж от над 3,5 милиона екземпляра. Носител е на множество национални и европейски награди, сред които "Еурокон" (1976) за романа "Пътят на Икар". Тънката ирония и често парадоксалният му социален критицизъм дават основание на мнозина да отбелязват, че фантастичният жанр е просто находчив опит Дилов да маскира истинските си прозрения за обществото в България по времето на комунизма. Той е от малцината български писатели, които непосредствено след 10 ноември 1989 г. изваждат няколко от т.нар. "ръкописи в чекмедже" - трудове, за които е смятал, че е невъзможно да бъдат издадени по време на режима.

Допълнителна информация
Автор
  • Любен Дилов
  • Поредица
  • Събрани съчинения
  • Автор Любен Дилов
    Година на издаване 2018
    Език Български
    Корица Мека
    Националност Българска
    Поредица Събрани съчинения
    Страници 368
    Размери 0.290kg (21cm x 14cm)
    Категория Книги /  Детска литература /  Художествена литература /  Българска проза /  Фантастика, Фентъзи, Хорър /  Детско-юношеска литература / 
    Код: 0398.00453
    ISBN/Barcode: 9786191642892
    Производител: ENTHUSIAST
    Напиши ревю
    От поредицата/автора
    Напред, човечество!
    Какво би се случило, ако внезапно всички психично болни на Земята изчезнат, отвлечени от извънземни?..
     4.00

    Цена: 18.00 лв

    Парадоксът на огледалото
        Вероятно най-смешният роман на Любен Дилов, посветен на Карнавала – малкат..
     4.00

    Цена: 22.00 лв

    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка