XS
SM
MD
LG
XL
 • Моята борба

Моята борба

 • Цена(при On-Line покупка): 25.00 лв
3.16 (6 ratings by Goodreads)
Настоящото издание няма за цел да пропагандира политическите виждания на Адолф Хитлер или пък идеите на националсоциализма.

Тази книга се издава, за да могат читателите да се запознаят още по-добре с онази историческа епоха отпреди близо век, когато възниква фашисткото учение и неговите клонове. Наред с това, „Моята борба” дава най-пространен поглед върху личността на автора й. Осветлявайки психологическите му характеристики, тя помага да се разберат причините, довели до неговия политически възход, но също и моралната отговорност, която той носи за войната, взела най-много жертви в човешката история.

След излизането си за първи път през 1925–1926 г., „Моята борба“ е може би най-обсъжданата книга на XX-ти век. По ред причини това произведение си спечели много врагове, които смятат, че то не бива да бъде разпространявано, поради реакционния характер на някои глави. Внимателният му прочит обаче, според нас, би позволил по-пълното разбиране на историческите факти, довели на власт Адолф Хитлер, както и на идеологията на личноста, изправила света пред най-унищожителната война в човешката история. Именно това разбиране би ни дало възможност, като мислещо общество, да не повтаряме същите грешки.
Допълнителна информация
Автор
 • Адолф Хитлер
 • Поредица
 • Автор Адолф Хитлер
  Година на издаване 2016
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 634
  Размери 0.560kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Световна история / 
  Код: 024.094
  ISBN/Barcode: 9789549640731
  Производител: ВЕСИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка