XS
SM
MD
LG
XL
 • Моят път на дервиш

Моят път на дервиш

 • Цена(при On-Line покупка): 8.00 лв
Ричард Файлд е роден през 1934 г. в семейство на стари английски аристократи, но е отгледан от циганка. В живота си е бил певец, солист на известната през 60-те години на миналия век група "The Springfields", брокер на стоковия пазар и търговец на антики. Духовните му търсения преминават през различни езотерични школи, духовни традиции и учители. Силно е повлиян от Гурджиев и Успенски, тибетския будизъм и ученията на коренните индианци.

Една сутрин в магазин с антики в Лондон той среша Булент Рауф (1900-1987), който става негов духовен учител през следващите години и който, под името Хамид, е негов наставник в суфизма в още една книга - "Невидимият път"...

От този момент Ричард намира истинската си родина при суфите и променя името си на Решад. Той е шейх на Мевлеви-традицията на суфизма, която достига назад до големия мистик и поет на 13 век Мевлана Джелаледин Руми.

Макар че се занимава повече от четиридесет години със същината на суфи-ученията, Решад предпочита да няма никакъв етикет. Той казва: "Ние просто сме хора на Пътя..."

Решад Файлд е ръководел различни езотерични школи в Англия, Канада, Швейцария и Америка. Изнася редовно лекции в Европа и провежда многобройни семинари.
Неговата книга "Моят път на дервиш" принадлежи към класиката на духовната литература.
Допълнителна информация
Автор
 • Решад Файлд
 • Поредица
 • Автор Решад Файлд
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 208
  Размери 0.000kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Езотерика, окултизъм / 
  Код: 053.028
  ISBN/Barcode: 954507194X
  Производител: ГУТОРАНОВ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка