XS
SM
MD
LG
XL
 • Митра и Заратустра

Митра и Заратустра

 • Цена(при On-Line покупка): 12.00 лв
3.00 (10 ratings by Goodreads)
Зороастризмът е една от най-великите, чисти и красиви религиозни системи, практикувани в стария свят. По отношение на възвишеност на морала, тя напълно може да се сравни с будизма и християнството.

В основата на зороастризма стои изначалният, постоянен конфликт между Ормузд, олицетворяващ силата на доброто и Ахриман силата на злото. Идеите за добро и зло, за чистота и благородство, намират тук огромно поле за изява. Властта на Ахриман се увеличава с всяко беззаконие, докато всяко добро и благородно действие улеснява и приближава идването на Царството на Ормузд. Законът на зороастризма гласи: добра мисъл, добро дело, добра дума.

Идеите за Спасителя Саошянт който ще се появи в Края на Времето, за да проповядва пречистване и покаяние до самия ден на Страшния съд, за всеобщото възкресение на телата, за идването на Царството на доброто, са сърцевината на зороастризма, които го превръщат в духовна система, изпълнена с надежда. Тези основни идеи са оказали огромно въздействие върху християнството.
Допълнителна информация
Автор
 • Шарл Отран
 • Поредица
 • Автор Шарл Отран
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 312
  Размери 0.270kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Духовни учения / 
  Код: 286.067
  ISBN/Barcode: 9789543190744
  Производител: ШАМБАЛА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка