XS
SM
MD
LG
XL
 • Между предмета и следата

Между предмета и следата

 • Цена(при On-Line покупка): 15.00 лв

    Изследването на Боряна Узунова  решава по оригинален начин амбициозната задача да се срещнат в продуктивен диалог концепции от различни традиции в съвременната философия.
    Проф. дфн Александър Кънев (СУ)

    Това целенасочено и безупречно в изводите си изследване дава силна подкрепа на разбирането, че най-важното за теориите са въпросите, на които те отговарят.
    Проф. дфн Христо Тодоров (НБУ)

   Каква връзка гради езиковото разбиране между нас и заобикалящия ни свят? Как взаимодействаме помежду си като същества, създаващи реалности, които винаги са езикови? Философската херменевтика на Ханс-Георг Гадамер се стреми да отговори на тези въпроси, без да изпада в крайностите на познавателния обективизъм и културния релативизъм. Ала възможно ли е да отидем отвъд независимия предмет на Модерността, но и отвъд загубилата всякаква общосподелимост следа на Постмодерното? Тук херменевтиката стъпва на хлъзгава почва. Тръгнала от напълно различни предпоставки, езиковата философия на Доналд Дейвидсън стига до твърде сходна проблематика, но я разрешава по-убедително. Засрещайки две от най-значимите философски фигури на XX в., книгата отваря хоризонти на взаимодействие между континентална и аналитична философия.

Допълнителна информация
Автор
 • Боряна Узунова
 • Поредица
 • Автор Боряна Узунова
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Българска
  Страници 240
  Размери 0.290kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Философия /  Науки / 
  Код: 200.2623
  ISBN/Barcode: 9786190104971
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка