XS
SM
MD
LG
XL
 • Мемоари. Бенджамин Франклин

Мемоари. Бенджамин Франклин

 • Цена(при On-Line покупка): 9.99 лв

Мемоарите на Бенджамин Франклин, писани преди побече от два века, са отдабна признати за класика, за образец на мемоарна литература. Образът на големия държавник, печатар, физик, общественик, изобретател, философ, писател, борец за независимост и свобода не може да не привлече читателя със своята многостранност и скромност, с вечно свежия си ум и стремеж да върши добро, да бъде полезен за хората. Всичко около него, което е нередно - от калните улици на Филаделфия и Лондон до политическите опасности, - спира вниманието на Франклин и с необикновения си такт той се заема да го поправи.

Особено интересно е да се проследи как в периода на разцвета на капитализма се изгражда личност като Франклин, какви морални, обществени, лични и политически идеали е имал и е какви средства си е служил при трудните положения, в които времето го е поставяло. Не по-малко интересно е да се прочете между редовете как се е изграждала Америка с всичките й положителни и отрицателни черти.

Бенджамин Франклин е американски политик, общественик, учен, издател, дипломат, изобретател и един от Бащите основатели на САЩ. Играе важна роля в осигуряването на помощта на Франция за революцията, признаването на независимостта на колониите от Великобритания и създаването на Конституцията на САЩ.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Автор Бенджамин Франклин
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 248
  Размери 0.300kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 398.423
  ISBN/Barcode: 9789542962564
  Производител: АПОСТРОФ

  Напиши ревю

  Внимание: HTML не се допуска!
      Лошо           Добро
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка