XS
SM
MD
LG
XL
 • Математика - учебно помагало за 5. клас - задължителноизбираема подготовка

Математика - учебно помагало за 5. клас - задължителноизбираема подготовка

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Иван Тонов, Таня Тонова
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 144

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 24.09.2020
   до краен адрес: 24.09.2020 - 26.09.2020
Помагалото допълва учебниците по математика за 5. клас и е съобразено с действащото учебно съдържание. Включените над 500 задачи покриват всички ядра на учебната програма. На всички задачи са дадени отговори, упътвания или подробни решения.

Първата част съдържа теми, които доразвиват изучавания материал. Те може да намерят приложение както в часовете по задължителноизбираема подготовка, така и за самостоятелна работа. Представените примери и решени задачи помагат на ученика да затвърди знанията си и уменията за тяхното прилагане.
Втората част поставя началото на по-задълбочено и разширено разглеждане на учебния материал, като са включени и нови, но традиционни за 5. клас теми - например "Комбинаторика", "Логически задачи", "Принцип на Дирихле" и др. Широко са засегнати и задачи от областите "Теория на числата" и "Геометрия". Поднасянето на тези теми има въвеждащ характер за развиването им в следващите класове. Още повече че това е тематика, най-често срещана в математическите състезания и олимпиади. Тази част може да се използва както в часовете по задължителноизбираема подготовка, така и за кръжочна работа или в школи по математика.

И в двете части се акцентира върху формирането на логическото мислене и развиването на наблюдателност, въображение и съобразителност.
Допълнителна информация
Автор
 • Иван Тонов, Таня Тонова
 • Поредица
 • Автор Иван Тонов, Таня Тонова
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 144
  Размери 0.240kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Учебници и помагала /  5. клас / 
  Код: 069.354
  ISBN/Barcode: 9789540124971
  Производител: ПРОСВЕТА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка