XS
SM
MD
LG
XL

Мама

  • Цена: 34.00 лв
    4.60 (160 ratings by Goodreads)
  • Наличност: Изчерпано
  • Автор:Елен Делфорж
    Година на издаване:2019
    Език: Български
    Илюстратор:Кантен Гребан
    Националност:Твърда
    Оригинално заглавие:Mama
    Страници: 40

    ‌„Мама“ е новата книга на Елен Делфорж с изумителните илюстрации на Кантен Гребан, която разказва за чудото на майчинството – не само в един специален ден, а всеки ден.

    Текстовете в произведението са в кратка форма и представляват изповед на една майка към своята рожба. Всяка част от историята е придружена от живописна илюстрация, която пренася читателя в лиричния свят на майчинството – с неговите радости, тревоги, болка и безмерна обич. В книгата ще откриете дълбоко трогателни послания, които ще помните дълго и ще искате да предадете на своите деца.

    Книгата „Мама“ е преведена на 21 езика, а в повечето страни първият тираж се изчерпва в рамките на няколко седмици. Луксозното издание с твърди корици и в голям формат е перфектният подарък за всяка майка, като дори не е нужен специален повод за подобен жест.

    Издателката Нуша Роянова споделя как е решила да издаде „Мама“ в България:

    Видях оригинала на книгата по време на Франкфуртския панаир на книгата миналата година. Бях на среща с колеги от белгийското издателство Mijade по повод на друго заглавие, но поемайки в ръце „Мама“, почувствах, че това не е обикновена книга, това е вълшебство!  Още тогава знаех, че е изключителна и ще направя всичко възможно да стигне до читателите в България. Тук не е издавана подобна книга - тя е уникално съчетание от красота, стил и дълбок смисъл и съм убедена, че нашите читатели ще я оценят, така както това се случва в редица държави по света.

    Авторката на книгата Елен Делфорж е белгийка и артистичните ѝ способности вече пленяват почитателите на изкуството далеч извън пределите на собствената ѝ страна. Изучава литература в местен университет и започва кариерата си като училищен преподавател. Писането обаче е истинската ѝ сила, затова се пренасочва към журналистиката, а с книгата “Мама” сбъдва и мечтата си да бъде писателка. Има голямо семейство, пълна къща с деца и много ръкописи и пиеси, които тепърва ще видят бял свят.

    Кантен Гребан е роден през 1977 г. в Белгия. Завършва специалност Илюстрация от института Сейнт Люк в Брюксел. Стартира кариерата си като детски писател и илюстратор през 1999 г. Оттогава има издадени над 50 книги на френски, белгийски, немски и гръцки издателства с неговите илюстрации. През 2000 г. е отличен с престижната награда Saint Exupery за художествената си работа по книгата Les contes de l’Alphabet.

Допълнителна информация
Автор
  • Елен Делфорж
  • Поредица
  • Автор Елен Делфорж
    Година на издаване 2019
    Език Български
    Илюстратор Кантен Гребан
    Националност Твърда
    Оригинално заглавие Mama
    Страници 40
    Размери 0.490kg (24cm x 32cm)
    Категория Книги /  Детска литература /  Приказки, стихове / 
    Код: 0444.00960
    ISBN/Barcode: 9786197268102
    Производител: БГ КНИГА-ЕАД
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка