XS
SM
MD
LG
XL
 • Малкият тиранин

Малкият тиранин

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв
Детската психоложка Иржина Прекоп разглежда възможните смущения в развитието на малкото дете, като отделя специално внимание на феномена “властолюбие” и неговите проявни форми. Тя разкрива причините, критичните периоди и семейните обстоятелства, в които властолюбието би могло да възникне и да се превърне в болестна зависимост. Настоящото допълнено издание предлага разширен кръг от начини и терапевтични подходи за преодоляването на това страдание, което повлиява негативно разгръщането на цялостната личност.

“Тази книга претърпя толкова много издания, че започнах да изпитвам противоречиви чувства към нея. Тя се оказа бестселър, което като автор съвсем обяснимо ме радва. В същото време обаче с горчивина осъзнавам, че популярността й се дължи единствено на трудностите в общуването между родители и деца. А те, за съжаление, не престават. Децата, отличаващи се с властолюбие и безогледна агресивност, се срещат все по-често. Словосъчетанието “малък тиранин” се превърна полека-лека в класическо понятие...”
Иржина Прекоп

Симпатични и невинни на вид създания на крехка възраст, а в действителност – безмилостни малки чудовища, които въртят номера на майка си и баща си, изваждат ги от равновесие и денонощно ги държат в напрежение. Принуждавайки измъчените си родители да танцуват като марионетки, тези волеви дечица диктуват домашното ставане.
На пръв поглед малките тирани карат възрастните да страдат. Ако обаче се вгледаме по-внимателно, ще видим, че самите те са кълбо от страдание.
Книгата на Иржина Прекоп ще ни даде разбиране за неща, които примирено сме записали в графата „неразрешими”. И със сигурност ще ни направи по-добри хора, а съответно и – по-добри родители. Тя е предназначена не на последно място и за специалисти: педагози, учители, терапевти, психолози, детски психиатри.
Допълнителна информация
Автор
 • Иржина Прекоп
 • Поредица
 • Автор Иржина Прекоп
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 224
  Размери 0.220kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Детска психология / 
  Код: 445.008
  ISBN/Barcode: 9789548692328
  Производител: АКВАРИУС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка