XS
SM
MD
LG
XL
 • МАКЕТИ

МАКЕТИ

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Аспарух Карагюлев
  Година на издаване:2013
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 286
Ръководство за студенти по архитектура, дизайн, ландшафт, сценография и други.
В изданието е приложен компактдиск с галерия от снимки на макетите.
В настоящото ръководство чрез илюстрации, снимки и подробни обяснения се демонстрира техника за бързо изработване на качествени макети от предлагани на българския пазар материали. Макетът е триизмерно обемно-пространствено представяне в умален или увеличен вид на проект, детайли, машини и други. Макети се използват за онагледяване при проектирането на отделни сгради, съоръжения, градоустройствени планове, паметници и други.
В далечното минало българският строител Кольо Фичето е изработвал макети от восък на почти всички свои проекти, а след това ги е реализирал.
Изработката на макет в процеса на архитектурното проектиране допринася за по-пълна представа на проектирания обект. Макетът помага за определяне на строителните материали, цветове, стойност на проектирания обект и т.н. Налагащото се в последните години компютърно триизмерно проектиране няма ефекта на макета и не дава пълно и обемно представяне на съответния обект. Все по-често за изработка на макети се използват съвременни компютърни технологии с режещи плотери и друга техника. Много макети се изработват в процеса на проектирането. Например, за да се направят конструктивните промени при реконструкцията на Народния театър "Иван Вазов", се наложи изработването на макет паралелно с проекта.
Допълнителна информация
Автор
 • Аспарух Карагюлев
 • Поредица
 • Автор Аспарух Карагюлев
  Година на издаване 2013
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 286
  Размери 0.250kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Архитектура и интериор / 
  Код: 0041.00391
  ISBN/Barcode: 9789543303861
  Производител: УНИСКОРП
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка