XS
SM
MD
LG
XL
 • Майкъл Джордан

Майкъл Джордан

 • Цена: 23.00 лв
  4.31 (17 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Роланд Лейзънби
  Година на издаване:2015
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 714
Най-категоричната биография на един легендарен спортист.

Най-редкият талант в баскетбола е като комета, която разцепва небето, носена от светлината на своя блясък. Цялата хипнотизираща кариера на Майкъл Джордан оставя феновете, журналистите, бившите му треньори и съотборници и дори самия Джордан да се опитват с години неистово да разберат какво се случи, докато бе на терена.
„Понякога гледам назад и се чудя дали наистина е било реално“, казва веднъж той.
НЯМА НИЩО ИЗВЪНЗЕМНО. ТОВА Е НЕГОВАТА ИСТОРИЯ

"Вие държите в ръцете си една особена книга. Няма да е нужно да я дешифрирате - тя не е дело на немски философ и разказва трънливата история на гения такава каквато е - без демагогия, задръжки и нравоучение. Но посвоему, тя също е притча за света като воля и представа. Някой ден и тези страници ще пожълтеят и надявам се ще бъдат предавани внимателно от ръка на ръка между хора, за които Майкъл Джордан е само древен мит. Но дори и след двеста години, ако четат внимателно, може да научат много неща. Кой знае - може сред някои от старите страници даже да открият безценен подарък и да разберерат как точно да уцелят мишена, която никой друг не може дори да види."
Иво Иванов

"Майкъл Джордан пренесе баскетбола в друга орбита. За съжаление не успях да играя срещу него, защото той бе контузен в редовния сезон през 1985-а и се включи едва в плейофите. Тогава още бе в началото на своята велика кариера, но по-късно направи изключително много за маркетинга на Националната баскетболна асоциация. Той не само продължи традицията на Меджик, Лари Бърд, Карим, но и я разви, както само Майкъл може. С какво ще го запомня, с това, че бе единственият баскетболист в света до днес, а вероятно и завинаги, който можеше да играе сам срещу целия отбор – един срещу пет."
Георги Глушков (единственият българин играл в НБА)

Физиономията. Стрелбата. Грипният мач. Майкъл Джордан е отговорен за някои от най-сюблимните моменти, които разтърсват спортната история. Когато болшинството хора си мислят за него, те мислят за прекрасната му стрелба, за това, как тялото му се носи с топката във въздуха и единственото, което цели е да мине през мрежичката на коша.

Но зад цялото величие на тази издънка от стар род, произлизащ от крайбрежието на Северна Каролина, има тъмна страна: той е безкомпромисен състезател и любител на високите залози. Никога досега не е имало друга негова биография, която така да съчетава двойнствената природа на звездата и да прониква толкова дълбоко в историята на Джордан на и извън терена.

Баскетболният журналист Роланд Лейзънби е прекарал почти 30 години от живота си да отразява кариерата на Майкъл Джордан в колежа и в професионалния баскетбол. Той е свидетел на пътя на Джордан от кльощав новобранец до най-разпознаваемата фигура и глобален посланик на баскетбола, чиито бизнес нюх и успехи все още карат милиони хлапета да искат да са като Майк. Лейзънби е видял колко огромен, неутолим и почти плашещ е апетитът за величие и вътрешният стимул на Майкъл Джордан. Книгата „Майкъл Джордан“ разкрива напълно двете страни на една личност и разказва най-завладяващата история за това кой точно е Майкъл Джордан.

Лейзънби показва личните взаимоотношения на Джордан с треньорите му, прави безкрайни интервюта с приятелите, съотборниците и семейството на Въздушния, цитира интервюта със самия Джордан, за да представи най-пълното и най-истинското изследване, писано някога, за Майкъл Джордан - играчът, иконата и човекът.

„Когато един биограф от световна класа пише за спортист от световна класа се получава биография, която ще остане вечна. Това е върховно изследване на живота на Майкъл Джордан и бъдете сигурни, че ще бъдете покорени от него, както бях аз!“
Пат Уилямс, Първи вицепрезидент на Орландо Меджик и автор на книгата „Треньор Уудън: Най-голямата тайна“

„Не всеки ден ми се случва да съм напълно покорен от книга за някоя спортна личност. Но „Майкъл Джордан“ от Роланд Лейзънби е сред първите и най-добрите такива произведения, наред с „Летни момчета“ от Роджър Кан, „Светлини в петък вечер“ от Бъз Бисингер и „Джо ДиМаджо“ от Ричард Бен Крамър. Дълбочината на разказа,който се доближава на моменти до поезия, и интелигентният анализ на живота на тази сложна и удивителна амерканска икона заслужава номинация за наградата „Пулицър“. За първи път в живота си разбирам защо Майкъл Джордан е толкова забележителен. Бях покорен, удивен и примамен от тази книга от началото до края“
Питър Голенбок, автор на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ „Джордж в страната Бруклин“
Допълнителна информация
Автор
 • Роланд Лейзънби
 • Поредица
 • Автор Роланд Лейзънби
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 714
  Размери 0.760kg (23cm x 15cm)
  Категория Книги /  Спорт /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 0664.00043
  ISBN/Barcode: 9789543761098
  Производител: ЖАНУА 98
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка