XS
SM
MD
LG
XL
 • Лунен календар 2012

Лунен календар 2012

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Явора Василева
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 384
Луната влияе на много аспекти от живота на Земята - приливите и отливите на моретата, реките и океаните и др. Твърди се, че в миналото, когато хормоните и стреса не са влияели до такава степен на биоритъма на жените, Луната е определяла месечния им цикъл – той се е появявал при пълнолуние.
Намаляването и увеличаването на Луната е пряко свързано с промените в количеството на дървесния сок.

Земният сателит влияе и на електромагнитното поле на Земята. И тъй като мозъчната дейност се обуславя от електрически импулси, промените в естественото електромагнитно поле са причина за пристъпите на мигрена, напрегнатостта, безсънието и много други.
Последните изследвания в САЩ недвусмислено показват, че при пълнолуние нервността, агресията, консумацията на алкохол, желанието да изневерим на партньора си, криминалните престъпления и самоубийствата нарастват значително. Увеличават се също раждаемостта и оплакванията от пристъпи на болести като астма и подагра. Заради честите усложнения при извършване на хирургически операции по време на пълнолуние, в много американски и европейски болници през този период не се извършват сложни интервенции. Същото, дори в по-голяма степен, важи и при новолуние.
Църковният календар също е съобразен с движението на Луната.

Подредбата на Слънцето, Луната, планетите и зодиакалните знаци едни спрямо оказва пряко влияние върху ежедневието ни.
Всяка фаза оказва специфично въздействие върху живота на Земята. Разбирането на влиянието на Луната може да ни помогне да постигнем по-добри резултати в домакинството и градината, както и да сме успешни в личен и професионален план.
Допълнителна информация
Автор
 • Явора Василева
 • Поредица
 • Автор Явора Василева
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 384
  Размери 0.270kg (16cm x 12cm)
  Категория Книги /  Астрология, Нумерология / 
  Код: 014.0829
  ISBN/Barcode: 9789543981649
  Производител: ТРУД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка