XS
SM
MD
LG
XL
 • Led Zeppelin

Led Zeppelin

 • Цена(при On-Line покупка): 25.00 лв
Led Zeppelin" - Мощ, мистерия и бойният чук на боговете!

Ако някога е имало истински величия в рока, то тяхното име е "Led Zeppelin"!

Групата, която би по продажби "Rolling Stones", напълни по-големи стадиони от "The Beatles", разтърси основите на музикалния бизнес и създаде истински шедьоври за съкровищницата на рока!

По време на 12-годишния полет на Цепелина започна една нова ера: без трикове за отвличане на вниманието, без настройване на инструментите между песните, без паузи, без подгряващи групи, без обувки с високи платформи, без танцуващи момичета, без космически кораби, без изкуствени диаманти, без глупости. Просто четири момчета и невероятната музика, която създават. Наистина нито една друга група не се е извисявала толкова на високо, но и никой не е плащал толкова тежка цена за успеха си.

„Чукът на боговете” - епичната сага за властването на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм - е най-продаваната рок биография за всички времена. От създаването на групата от пепелищата на “The Yardbirds”, през шеметния й успех, до нещастията, които ги сполитат и последния полет на Цепелина - авторът на бестселъри и музикален журналист Стивън Дейвис проследява цялата кариера на "Zeppelin", без да премълчава нищо от скандалните истории за тях, но и никога не изпуска от фокус онова, което всъщност е истинската легенда - тяхната музика. И след всичко, в края на книгата, Джими, Робърт и Джон продължават напред - понякога окъпани в блясъка на славата, друг път усещащи тежестта на годините, но винаги спазвайки древната традиция на трубадурите: да търсят ново вдъхновение, да преоткриват стари песни и да предоставят уникалното си изкуство на своята необятна публика, която обхваща вече три поколения рок фанатици, увлечени от черната магия на могъщите и всепомитащи "Led Zeppelin".

В българското издание са включени и дискография и библиография на "Led Zeppelin", както и допълнителна глава, проследяваща кариерата на членовете на групата до наши дни. В книгата има и над 150 архивни фотографии.
Допълнителна информация
Автор
 • Стивън Дейвис
 • Поредица
 • Автор Стивън Дейвис
  Година на издаване 2009
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 448
  Размери 0.920kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Книги за музика /  Биографии, Автобиографии / 
  Код: 282.009
  ISBN/Barcode:
  Производител: МАХАЛОТО ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка