XS
SM
MD
LG
XL

Лагом: Шведският начин да живеем добре

 • Цена(при On-Line покупка): 17.90 лв
3.33 (9 ratings by Goodreads)

    Лагом е шведскa думa, която няма еквивалент на други езици. Обикновено се превежда като „нито твърде малко, нито твърде много“. И на практика думата почти винаги се употребява като противопоставяне на разточителство или излишък.

    Всеки швед познава лагом от сърце и душа, но как ние да разберем кога едно нещо е твърде много или твърде малко, и кога е в перфектното количество - тоест лагом.

    Шведската хюга

    В Швеция имат собствен израз за датското „hygge“ – „Мys“, дума, която е почти невъзможна за произнасяне от хора, които не живеят в Скандинавските страни. И тя означава точно същото нещо – уютна атмосфера, за предпочитане придружена със слабо осветление.

    В Швеция „mys” или хюга е нещо, което силно се свързва с петък вечер, края на работната седмица и времето за разпускане. Хапването е задължително, всички сирена и ядки са добър избор, но нищо не може да се сравнява с любимия на всички шведи чипс. И така от четвъртък, та чак до неделя. Ето това се казва уютен уикенд според лагом!

    Пътешествията

    Шведите обичат да пътуват – а перфектното лагом пътешествие е когато прекараш един уикенд малко по-близо до дома. Това е кратко пътуване, което не изисква прекалено много почивни дни и усилия, защото една нощувка в Хелзинки също би могла да бъде цяло приключение, нали?

    Социалните медии

    Какво точно е лагом количество време, прекарано в социалните медии, като цяло е въпрос на лични разбирания и предпочитания.

    Но все пак нека поставим някакви граници. Може да следите една-две онлайн медии. Но се откажете от Twitter и вижте колко по-красив ще стане светът около вас. И нека Facebook ви информира само, когато най-близките ви приятели актуализират профила си. Друго не ви е нужно!

Допълнителна информация
Автор
 • Горан Евердал
 • Поредица
 • Автор Горан Евердал
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Шведска
  Оригинално заглавие Boken om lagom
  Страници 184
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Хоби /  Психология и философия /  Самопомощ, Самоусъвършенстване / 
  Код: 587.080
  ISBN/Barcode: 9786197120820
  Производител: Soul Elements
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка