XS
SM
MD
LG
XL
 • Кубинците: Обикновени животи в необикновени времена

Кубинците: Обикновени животи в необикновени времена

 • Автор:Антъни ДеПалма
  Година на издаване:2023
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 368

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 14.12.2023
   до краен адрес: 14.12.2023 - 16.12.2023

Куба. Вечният остров. Страната с най-хубавите плажове в света, най-класния ром, най-уханните пури, най-красивите жени, най-неустоимата музика и най-лошите бунтовници. Cubanidadтрудното за дефиниране усещане на това какво означава да си кубинец, е във всеки жител на острова и същностна част от всяка кубинска история.

За да пиша за Куба по начин, който предизвиква такъв вид усещане, знаех, че имам нужда да я видя от улиците на Уанаба­коа. Исках да стигна отвъд митовете, да покажа истинската Куба и истинските кубинци, които живеят там, да вдигна завесата на дългогодишния политически театър и да се концентрирам върху хората. Кои са кубинците днес и как изглежда тяхната Куба? Как оцеляват в една от най-контроли­раните и най-изолираните държави в све­та? Как възприемат собствената си реалност? Условията, в които съществуват? Правителството, което контролира повечето страни от тяхното всекидневие, цензурира това, което четат и виждат, ограничава с какво се хранят, какво пият и какво говорят? И защо само веднъж, през 1994 г., излизат на улицата да искат промяна?

Научих, че има две Куби. Едната е най-големият остров в Ка­рибите, мястото, което Колумб описва като най-красивата земя, която човешките очи са виждали някога. Другата е скрита в сър­цата на изгнаниците по света, много от които са се заклели да не се връщат, докато Куба не бъде свободна. Над милион и половина кубинци са напуснали страната си от 1959 г. насам. Днес има повече от единайсет милиона души на острова, почти двой­но, отколкото по времето, когато Кастро влиза толкова уверено в Хавана със своите бунтовници и оръжие.

Какъв е животът на двете Куби и как мога да разкажа тази история сега? Реших, че ще бъде най-добре да избегна светата троица на кубинските икони – Фидел, Че и Хемингуей – и да оставя обикновените кубинци, чийто глас никога не се чува, да разкажат собствените си истории. Чрез личните разкази на тези хора бих могъл да стигна по-дълбоко до истината за Куба и нейния народ…

Авторът

Допълнителна информация
Автор
 • Антъни ДеПалма
 • Поредица
 • Автор Антъни ДеПалма
  Година на издаване 2023
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 368
  Размери 0.350kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  История и Културология /  Пътеписи / 
  Код: 0033.37576
  ISBN/Barcode: 9789542843269
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка