XS
SM
MD
LG
XL
 • Конкистадор - том 1

Конкистадор - том 1

 • Цена(при On-Line покупка): 24.00 лв
3.43 (24 ratings by Goodreads)
"Конкистадор" - сагата на Дюфо и Ксавие в джунглата на Южна Америка.

През 1519 г. испанският конкистадор Ернан Кортес пристига с над 500 души в Източно Мексико, за да търси нови земи и богатства. Той сключва съюз с племето тлакскала - съперници на ацтеките - и тръгва към столицата Теночтитлан. Ацтекският владетел Монтесума II се колебае как да отвърне на испанската сила и решава да приеме Кортес в града, за да научи повече за испанците и техните намерения. Той се опитва да ги подкупи, за да се откажат от похода си към неговата столица. Но колкото повече дарява конкистадорите със злато и скъпоценности, толкова повече те се стремят да завоюват Теночтитлан.

Огнестрелното оръжие на испанците и конете им, които не били виждани досега, всяват ужас у коренното население, защото индианците вярват, че един ден техният върховен бог Кецалкоатъл ще дойде на земята като бял човек с брада и огнена пръчка. Вярват, че са пратеници на боговете - теулес. Това превръща завоевателите в неудържими герои, докато местните не откриват, че чужденците страдат, изпитват болка… като тях. Така прозират истинските намерения на натрапниците: да продадат душите си за съкровище, което ще ги направи равни на кралете. Най-важната част от него е набелязана, това е амулет на Теекизлака, богът, който бди над съкровището. В защита коренните жители призовават Теекизлака, синът на корените на Октал. Но бог Теекизлака ще иска жертви...

Жан Дюфо (роден на 7 юни 1949 г. в Нинове, Белгия) е белгийски писател на комикси. Първоначално започва професионалната си кариера като журналист за "CINE-PRESSE". Дюфо започва да пише комикси през 80-те години на миналия век. Той е автор на почти 200 заглавия - оригинални, далеч от модата, по-сложни, отколкото изглеждат.

Светът на Жан Дюфо е организиран около няколко повтарящи се теми, които структурират произведенията му: силата и безумството, самотата и нейните отражения, аберациите на времето, раните на миналото.Тази огромна мозайка, в която не се губи удоволствието от серийния роман, нито кинематографичните елипси, е преди всичко работа за удоволствие, наслада в магическия и окултния смисъл на думата.

С продадени милиони копия, спечелени множество награди, преведени на десетки езици (Европа, Япония, САЩ), той разгръща своите заклинания, базирани на графичния талант на най-добрите европейски дизайнери и изкуството на диалога, които осъществяват образа в едно и също художествено движение. Сред многото награди, включително тези за цялостна работа, които короноват продукцията му, са: наградата "38 CALIBER" (за най-добър трилър) през 1996 г. на сдружението на писателите (SGDL) през 2007 г.; "CHEVERNY" (за най-добър графичен исторически роман) през 2011 г. Жан Дюфо е удостоен с титлата "Шевалие на ордена" на Френската република за изкуство и литература през 2009 г.
Допълнителна информация
Автор
 • Жан Дюфо, Филип Ксавие
 • Поредица
 • Автор Жан Дюфо, Филип Ксавие
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 64
  Размери 0.500kg (31cm x 23cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Детско-юношеска литература /  Литература за тийнейджъри / 
  Код: 041.456
  ISBN/Barcode: 9789543304677
  Производител: УНИСКОРП
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка