XS
SM
MD
LG
XL
 • Кодекс на международното частно право

Кодекс на международното частно право

 • Наличност: Изчерпано
 • Цена(при On-Line покупка): 3.90 лв
Сборникът представя уредбата на частните обществени отношения с международен елемент. Поместен е Кодексът на международното частно право, уреждащ международната компетентност на българските съдилища и на други органи и производството по международни граждански дела, приложимото право към частните правоотношения с международен елемент, условията и реда за признаване и изпълнение на решения на чуждестранни съдебни и други органи.

Включени са Хагските конвенции за събиране на доказателства в чужбина по граждански или търговски дела, за връчване в чужбина на съдебни и извънсъдебни документи по граждански или търговски дела и за премахване на изискването за легализация на чуждестранни публични актове. Представена е и уредбата на международния достъп до правосъдие и реда за осъществяване на междудържавен обмен на правна информация и правна помощ.

Сборникът съдържа препращания и информационно приложение със списък на двустранните договори за правна помощ по граждански дела, по които Република България е страна.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 164
  Размери 0.000kg (18cm x 11cm)
  Категория Книги /  Икономика и бизнес /  Закони, Сборници / 
  Код: 232.006
  ISBN/Barcode: 9547302647
  Производител: СИБИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка